Ако гумата на колата ти изпуска, трябва или да я

...
Ако гумата на колата ти изпуска, трябва или да я
Коментари Харесай

Ако не приемат трите оставки, значи гледаме цирк

Ако гумата на колата ти изпуска, би трябвало или да я смениш на място, в случай че имаш аварийна, или да спреш и да чакаш пътна помощ. Има и трети вид - и той се споделя огромен дебелоглав: да продължиш да караш със спукана гума, все едно че нищо не се е случило и по този начин... бързо да останеш единствено по джанта. В актуалната българска вътрешна политика обаче властта към този момент има единствено една опция - да сменя бързо изпускащите гуми. Няма по какъв начин да бъдат "залепени " всичките насъбрани кавги.

След отхвърли да се одобри оставката на Теменужка Петкова и след върнатата оставка на обществения министър Бисер Петков, в случай че в този момент заедно и тази тройка - Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, остане по местата си, това ще докара ръководството на страната до ситуацията "да кара по джанти ". Защото решението към този момент е взето и за него продума заместник-председателят на ръководещата партия и началник на парламентарната й група Цветан Цветанов в постоянния си гастрол в едно ТВ студио на 4 септември сутринта. Вторият човек в ГЕРБ ясно уточни, че министър председателят е приел оставките на тримата министри след трагичната злополука край Своге, лишила живота на 17 души, само че следва Народното събрание да ги гласоподава. "Премиерът одобри оставките, само че не сме стартирали процедурата. Парламентът би трябвало да гласоподава, когато одобрим заместниците им. В понеделник (10 септември - бел. ред) ще има нов съдружен съвет и тогава ще се влезе в детайли”, сподели Цветанов.

Така усетихме, че този път ни приготвят парламентарен цирк, а не шоу на ниво кабинет, какъвто бе казусът с Теменужка Петкова. Само че в случай че не си отиде най-малко един министър, в действителност поражда чувството, че властта ще продължи напред към идните европейски и локални избори по капли. Всъщност, както е тръгнало, преди тези избори май няма да има промени, макар крещящата потребност от промени в обособени значими браншове на страната. Няма да има и някакъв опит за рестарт на системата, за промяна на неправилната посока на придвижване. Дори да има нови лица във властта, което е доста евентуално, те нищо няма да трансформират.

Междувременно тече акцията с Ветко Арабаджиев и фамилията му, като че ли пристигнала по поръчка, с цел да отвлече вниманието от действителните проблеми на страната. Интересно е единствено докога прокуратурата и службите ще служат за подръчни материали за лепене на непрестанно спуканите гуми на властта?

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР