Ако говорим за суверен на българската държава то трябва да

...
Ако говорим за суверен на българската държава то трябва да
Коментари Харесай

Министър Кирил Петков: Не можем да подчиняваме кой е българин и кой не на базата на административни актове

Ако приказваме за суверен на българската страна то би трябвало да кажем, че кой ще бъде национален предствител би трябвало да зависи от българската страна и българските жители. Това разяснява министър Кирил Петков по отношение на канадското му поданство.

Той уточни като мотив решение, че съществуването на непознато с изключение на българско поданство е въпрос на личен избор и, че непознатото поданство не е въшно натрапено качество на българските жители.

" Не можем да подчиняваме кой е българин и кой не е и кой може да се кандитатира за депутат на трети страни и техните административни актове. Това е доста мощен въпрос и той не е единствено за мен. В момента има 2 млн. българи отвън България ", разяснява Петков.

По думите му той е дал дал заявление и е спазил всички административни стъпки и всичко това се е случило преди да заеме поста на министър.

" Възможно ли е съгласно вас един български жител да е направил всички вероятни дейности, само че да се чака записка от непозната страна и това да предопределя неговите права и опцията на българския народ да избира кой да бъде министър председател ", добави още Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР