Ако говорим за изменение в номиналната стойност, около 3 лв.

...
Ако говорим за изменение в номиналната стойност, около 3 лв.
Коментари Харесай

Африканската чума „помпа“ свинското с 3 лв.

Ако приказваме за изменение в номиналната стойност, към 3 лева е разликата в цената на свинското месо спрямо предходната година. Основна причина за това е чумата по свинете. Това сподели Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите, заяви Българска национална телевизия.

„ От 5 август насам потегли този развой. Ако имахме равнища от 9 лева, в този момент имаме 12 лева цена на врат без кост. Към момента най-характерното за този пазар е, че е безусловно неустойчив -няма равновесна цена. Свидетели сме на много сериозна вариативност при ценообразуването на свинското “, изясни Иванов.

Към момента вносното свинско доминира, изключително за обработка. Но българският бранш се възвръща поради положителните ограничения за биосигурност.

 

 

„ Към момента имаме при краставиците една свръхцена, само че това е напълно обикновено - в подобен сезон се намираме. При картофите, зелето и лука имаме по-ниски нива спрямо предходната година. И назад, при плодовете - имаме доста евтини “, сподели Владимир Иванов „ Това е антиподът на това, което се случи през 2018 година - доста евтини плодове, а скъпи зеленчуци. Това в известна степен е обусловено от реколтите през годината и в Европа, и в България, защото ние следваме трендовете на това, което се случва в Европейски Съюз “, изясни той.

През последните 10 години цените на плодовете и зеленчуците се движат в естествени граници. При главните хранителни артикули - захар, боб, олио, брашно, ориз, има стабилитет при цените допълнително от 10-годишен интервал. Млечният пазар е мощно недооценен и цените са в резултат на мощната конкуренция.

„ Радостното е в областта на потреблението, че се закупуват по-скъпи, само че качествени артикули “, съобщи Иванов./fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР