Ако големите търговски вериги откажат да увеличат процента на български

...
Ако големите търговски вериги откажат да увеличат процента на български
Коментари Харесай

ВМРО плаши с въвеждането на данък за търговските вериги

Ако огромните търговски вериги откажат да усилят % на български артикули в асортимента си, може да им бъде натрапен характерен налог за опериране на родния пазар. Това оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация, която е част от ръководещата коалиция. Мярката се отнася освен за питателните вериги, само че и тези които продават промишлени артикули.

От патриотичната групировка показват, че с приходите от данъка могат да се подкрепят българските производители. Такъв образец има към този момент в Унгария. " И дано не забравяме, че облагите, които тези хипермаркети генерират в България, се изнасят в трети страни, те не остават в родината ни ", показват от Вътрешна македонска революционна организация.

В момента Министерството на земеделието, производители и представители на комерсиалните вериги търсят работещ модел за разрешаването на казуса.

Предложението на отрасловото министерство е половината от щандовете в огромните супермаркети да бъдат отделени за български хранителни артикули. В същото време веригите и Сдружението за съвременна търговия оферират да обособят фермерски пазари на паркингите си.

" Няма да създадем крачка обратно в напъните си да осигурим достъп на българския производител на храни до единствените точки за търговия сега ", съобщи министърът на земеделието Десислава Танева пред бТВ сутринта. Тя даде да се разбере, че държи продуктите да са в магазините, тъй като няма гаранции кой ще продава на паркингите пред тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР