„ Ако гледаме Великобритания, нещата може да не са много

...
„ Ако гледаме Великобритания, нещата може да не са много
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Очакваме върхови стойности, но без да е драматично – пълен локдаун не обсъждаме

„ Ако гледаме Англия, нещата може да не са доста трагични у нас. Да, има рекорден брой инфектирани, само че без доста хоспитализации и умряли. Това обаче е конвенционалност, защото при нас темпът е невисок на ваксинация”, сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред БТВ. Той съобщи, че до момента наблюденията е, че Омикрон протича леко, само че когато обхване прекалено много хора то натискът върху здравната система може да е сериозен.

„ Очаквам новият вариант да стане преобладаващ още в края на януари. Основно ще гледаме натиска към лечебните заведения и умрелите, тогава ще се вземат нужните решения. Факт е, че от инфектираните 12 души у нас с Омикрон няма никой от тях потребност от здравна помощ”, сподели доцент Кунчев. Той сподели, че вирусът циркулира към този момент у нас, както в огромните градове, по този начин и в огромните ски центрове.

„ Пълен локдаун е изключен, както го помним със затрудняване на придвижването, удря тежко естествения живот на хората. Затварянето на учебните заведения е краен случай, имаме го поради, само че не го планираме”, сподели Кунчев.

Той сподели още, че така наречен домашни проби могат да не дадат действителен резултат, в случай че не се вземе тестът, както би трябвало.

„ Златно предписание е в случай че желаете 100% сигурност би трябвало ПСР, всичко друго е компромис”, сподели доцент Кунчев.

На въпрос изчезва ли коронавирус, той отговори:

„ Това е моята фантазия, споделих, че към 2-3 години ще се популяризира и ще спре. Според мен ще стане част от нас, като част от другите респираторни болести, само че няма да ни притеснява”, сподели Кунчев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР