Ако главният прокурор е обект на някаква заплаха, той има

...
Ако главният прокурор е обект на някаква заплаха, той има
Коментари Харесай

Демерджиев: Не съм участник във филма на Гешев. Жанрът според мен е мелодрама


Ако основният прокурор е обект на някаква опасност, той има всички средства в ръцете си, с цел да се оправи с тази опасност, тъй че той не може да е жертва. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка вчерашната конференция на Иван Гешев, на която за закани и подготвяни убийства против основния прокурор.

" Аз популярност богу не съм участник в този филм или сериал. Разбрах за тази интервенция на финала, когато желаеха съдействието на полицията. Не мога да разясня детайлности, тъй като не знаят в дълбочина обстоятелствата, с цел да преценява до каква степен това, което се изнася през вчерашния ден е безусловно правилно ",каза министърът пред " Здравей, България ".

Демерджиев загатна, че по случая може да се драматизира ненужно, защото основният прокурор разполага с всички принадлежности да отговори на заканите. Той уточни, че целият проблем му се коства като един филм, а жанрът, съгласно него, е мелодрама.

" Ако се приказва, че има превзета страна, Министерство на вътрешните работи не е част от нея. Аз настоявам, че Министерство на вътрешните работи не е завладявано. Няма въздействие, което да ни пречи да изпълняваме функционалностите си. Не мога да си показва по какъв начин някой може да завладее прокуратурата ", посочи той.

Вътрешният министър разгласи, че лицето с прякор Къро, за който правосъдната власт твърди, че е на някои от показаните аудио записи, се следи деликатно. Демерджиев е сложил задача преди няколко месеца на всеки един регионален шеф да отдели престъпен контингент, който най-съществено въздейства на криминогенната конюнктура в страната.

" Този човек попада измежду подобен контингент ”, посочи министърът.

Той разяснява и проблема с изчезналата една трета асфалт по пътищата и изрично отхвърли тезата, че инспекциите не са вярно взети. Според него, няма по какъв начин асфалтът да е добър в едни сектори, а да е неприятен в други.

" По план не може да бъде по този начин. Трябва да е еднообразно дебела на всички места, да включва всички пластове. Тезата значи, че този път не е изпълнен по този начин както е трябвало да бъде изпълнен, с цел да имаме качествени пътища ", изясни Демерджиев.

Министърът даде развиване и по обвиняванията против притежателя на " Хидрострой " Велико Желев, който беше арестуван по-рано по обвинявания за изнудване. Демерджиев сподели, че " недвусмислено е открито ", че завелият делото против Желев някогашен чиновник, е бил обичай

" Недвусмислено е открито, че този човек е обичай. Къде, по кое време и при какви условия е обект на производството, само че че този човек е обичай няма никакво подозрение ", сподели той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР