Ако ги няма, по-добре да ходим на избори. Аз не

...
Ако ги няма, по-добре да ходим на избори. Аз не
Коментари Харесай

Акад. Денков: Ще предложим кабинет, когато имаме подкрепа от минимум 121 депутати

" Ако ги няма, по-добре да вървим на избори. Аз не играя на тото в това отношение. Моята роля е, в случай че мога да оказа помощ с нещо в този развой ", съобщи той.

Министърът разяснява експулсирането на съветските дипломати и обтегнатите връзки сред София и Москва.

" Още с началото на войната се натрупаханяколко казуса и всичките бяха провокирани от съветска страна. Нека напомня по какъв начин България беше оповестена з вражеска страна, без да има причина за това, по какъв начин беше спрян газът, макар че изпълнявахме прецизно договореностите, по какъв начин беше обиждан министър председателят на България ".

Денков изрази незадоволство от отношението на дипломат Митрофанова към страната ни. " А последният ултиматум, който беше подложен, сподели, че дипломат Митрофанова не се държи като посланик. Това не са средства на дипломацията, а средства на напън. Аз бих го дефинирал, че се държи като генерал-губернатор на губерния. В естествените държавнически връзки би трябвало да има взаимодействие и равнопоставеност "

Акад. Денков разяснява резултатите от матурите тази година, като акцентира, че випуските тази година са първите, приключили по новата образователна стратегия. Освен това тези възпитаници са най-засегнати от коронавирус - с съвсем три години онлайн образование.

" Беше доста изкушаващо да се дадат по-лесни задания и да се получат повече точки, само че не е това същината. Същината е, че и учителите и децата би трябвало да се приготвят по-добре, за това, което ги чака след това. С сътрудниците в министерството се бяхме разбрали да усилят повече дилемите с отворен отговор, които изискват повече мислене и да покажат изложение на лично мнение. Но въпреки всичко да бъде с мярка, с цел да не изненадаме и себе си, и децата. Мисля, че се получи. "

Математиката на НВО затрудни седмокласниците - випускът с най-дълго онлайн образование

Резултатите от матурите са сходни с миналогодишните, две или три точки не вършат разлика, заключи Денков. Подчерта разликата в триумфите по български и математика в 7 и 10 клас - учениците изкарват приблизително 20 точки повече по български. На въпрос би трябвало ли да се промени образователното наличие по математика, министърът отговори:

" За част от децата и техните родители се стига до миг на обезсърчение, което е безусловно недопустимо. Голяма част от проблемите са в учебниците, само че чисто логичен ние първо би трябвало да почистим образователните стратегии. Вече завършихме прегледа на проблемите - къде тъкмо, в кои класове и по кои предмети. Имам 121 отчета за различите предмети. В момента приготвяме генерализиращ отчет който споделя тъкмо какви са главните проблеми това ще е основата за идващите 2-3 месеца да се подреди пасиансът по какъв начин променяме стратегиите. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР