Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство и работещ

...
Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство и работещ
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако ГЕРБ спечели изборите, ще има редовно правителство и работещ парламент

Ако ГЕРБ завоюва изборите, ще има постоянно държавно управление и работещ парламент - това разгласи пред Българска национална телевизия Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Според него задачата на обединението " Продължаваме Промяната - Демократична България " била да " добутат до локалните избори през есента ".

" Не виждам някакви особени стремежи и от нас, и от обединението ПП-ДБ да се работи дружно. Бих подходил по-прагматично, тъй като да се афишира априори, че с някой в никакъв случай няма да правиш нещо, ми се коства много детско. Когато твърдим, че сме една демократична система една от особеностите на този вид система е, че партиите без значение дали са съперници или са най-големите съперници, би трябвало да си приказват между тях и да имат някакво взаимоотношение по избрани тематики ", уточни Тома Биков.

По отношение на метода на отчитане на гласовете, той сподели, че " задачата на ЦИК, не на нашите представители, а на това болшинство, което одобри тези правила, беше да се опрости протокола, който се попълня в изборния ден ".

" Защото един от проблемите на изборите преди да бъде въведено машинното гласоподаване беше, че се разнасяха едни протоколи - поправяни, преработени няколко пъти и беше явно, че протокола би трябвало да бъде банален, с цел да може да се позволяват по-малко такива неточности ", напомни Биков.

" Ние изразихме своята позиция, че нямаме никакъв проблем да бъде поставена още една рубрика, в която да се попълнят резултатите от машинното и от хартиеното гласоподаване. За нас е надалеч по-важно от тези механически компликации да имаме някаква база на консенсус във връзка с това, че изборите са извършени по един почтен метод, в който има доверие ", означи още Тома Биков.

Свикнали сме да се явяваме на избори по правила, които са писани и от различен, добави той. И даде образец, че на последните избори напълно с машинно гласоподаване Политическа партия изгубиха 1/3 от гласовете. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР