Ако Европейската комисия и Европейската агенция по лекарства одобрят документите

...
Ако Европейската комисия и Европейската агенция по лекарства одобрят документите
Коментари Харесай

Ангелов: До края на годината в България ще има достатъчно количество ваксини

Ако Европейската комисия и Европейската организация по медикаменти одобрят документите на производител на ваксина отвън Европейския съюз, Министерството на здравеопазването няма да се поколебае да предложи пазаруването и на такава ваксина.
Това сподели министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов по време на парламентарния надзор през днешния ден в отговор на въпрос от депутата от Българска социалистическа партия Георги Михайлов, който разяснява, че е явно, че броят на поръчаните ваксини е извънредно непълен.
 Учителите в Бояджик отхвърлят да се имунизират, Борисов изпраща екип да ги убеждава Учителите в Бояджик отхвърлят да се имунизират, Борисов изпраща екип да ги убеждава
Училището в село Бояджик влезе във фокуса на институциите с отхвърли на учителите му да се имунизират. Нито един от тях не е декларирал това...
От опозицията разкритикуваха здравното министерство и пресметнаха, че едвам 750 хиляди души ще бъдат имунизирани до края на годината с поръчаните количества. Според левицата всеобщата имунизация до края на годината наподобява като мираж.
В отговор здравният министър изясни, че всяка страна членка на Европейски Съюз е декларирала първични количества ваксина от всеки утвърден производител и Европейска комисия е пресметнала квота за всяка страна. Доставките все още са съгласно издаването на утвърждение от Европейска комисия и съгласно индустриалните благоприятни условия на производителя. Има обаче опция количествата по квотите да се предоговарят в границите на Европейски Съюз.
Костадин Ангелов напомни, че до момента две ваксини са оценени като безвредни и ефикасни и към този момент имат утвърждение за приложимост в Европейски Съюз - на Pfizer и на Moderna. Очаква се утвърждение на имунизацията на още един производител (на AstraZeneca - бел. ред.), което значи, че количествата и техните доставки ще се усилят.
, съобщи Ангелов пред депутатите.
 Ваксинираните против ковид не са освободени от карантина Ваксинираните против ковид не са освободени от карантина
Ваксината няма да освобождава от карантина. Това излиза наяве от осведомителния модул за имунизациите против COVID-19, който е част от Единни...
Осигурили сме равни количества ваксини от всеки тип - с осведомителна РНК, антигенни ваксини и векторни ваксини, сподели Ангелов. По думите му по три милиона български жители ще могат да се имунизират с тях.
В националния имунизационен проект няма посочен времеви период за обгръщане на лицата от другите групи, тъй като се очакваше да се доставят лимитирани количества ваксини.
разясни Ангелов.
Работи се по правенето на проект за всеобща имунизация, а центровете за имунизация ще бъдат забележими през Гугъл maps, сподели здравният министър.
 Д-р Антония Първанова: Вече година политиците се вършат на медици, а медиците на политици Д-р Антония Първанова: Вече година политиците се вършат на медици, а медиците на политици
" Вече една година политиците се вършат на медици, а медиците на политици. Резултатът е ограничение на човешки права и свободи, разгром...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР