Ако Европа не може да помогне на Украйна, проектът Европейски

...
Ако Европа не може да помогне на Украйна, проектът Европейски
Коментари Харесай

Шаламанов: В основата на външната политика на Кремъл е всяването на страх, а ядреното оръжие и добър инструмент

Ако Европа не може да помогне на Украйна, планът " Европейски съюз “ е завършен. Това е от витално значимо значение за Европейския съюз и мисля, че от ден на ден хора и водачи в Европа го схващат. Това сподели някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов.

Време е Европа да направи това, което чака от Съединени американски щати – решителна помощ за Украйна с въоръжение, техника, финанси и с политическа поддръжка, съобщи някогашният министър на защитата за " Фокус ". " С ясната цел Европа да бъде цяла, свободна и в мир. Трябва да вдигнем рестриктивните мерки по потребление на предоставяното въоръжение и муниции от страна на Украйна, тъй като украинските военни с вързани ръце не могат да противостоят на възходящата бройка на войските на Русия и стандартното въоръжение, с което тя разполага. Ясно е, че без далекобойни средства с нараснала акуратност мъчно може да бъде овладяна съветската експанзия “, уточни Шаламанов.

Превземането на Авдеевка от Руската войска съгласно него има на първо място пропагандно-психологически резултат. " Русия разполага с голямо предимство в жива мощ и артилерия, може да реализира подобен тактически триумф с цената на доста жертви и изпепелена земя. Това обаче не може да докара до решение на казуса. Решаването му минава през освобождение на Крим с потребление на далекобойни точни оръжия, спиране на логистиката по Кримския мост и по коридора край Азовско море “, изясни Велизар Шаламанов.

Според него Украинската войска ще успее да задържи Одеса. Думите на някогашния съветски президент Дмитрий Медведев " Одеса, върни се вкъщи. Чакаме Одеса в Руската федерация “ са част от премислена и целенасочена агитация, съобщи някогашният боен министър. " Одеса доста добре се вписва в един подобен разказ, в една такава осведомителна тактика. Но това няма на бъде подкрепено с триумфи на територия, тъй като украинската страна, без значение от огромния напън, развива потенциал и териториите от десния бряг на Днепър не могат да бъдат завладяни от Русия “, счита някогашният боен министър.

Той уточни, че в основата на външната политика на Руската федерация е всяването на боязън, а нуклеарното оръжие се оказва добър инструмент за тази цел. " Освен чисто стандартната си отбранителна дарба, би трябвало да засилим и способността да сме устойчиви на осведомителни и хибридни офанзиви, защото те ще се усилват и ожесточават с невъзможността на Кремъл да извърши първичния план на войната – заличаване на Украйна от картата на Европа “, разяснява някогашният министър на защитата.

Според него със задържането на тялото на Алексей Навални съветските управляващи оказват психически напън върху околните и поддръжниците на съветския опозиционер. " Това е моделът, по който работи Кремъл. “

" За нас е значимо да не допуснем вътрешните проблеми на Русия да са опасност за света, в който ние живеем и който желаеме да построяваме – свят, основан на полезности, на правила, на ценене на достолепието на хората, свят на народна власт. Няма да се месим в работата на руснаците, стига те да не прекосяват границата на договорите, които са подписали “, сподели още Велизар Шаламанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР