Ако една от първите две формации, постигне слаб резултат на

...
Ако една от първите две формации, постигне слаб резултат на
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Съгласието за правителство ще повлияе зле на резултата на ПП

Ако една от първите две обединения, реализира слаб резултат на локалните избори, това ще сложи обединението под доста сериозен напън. Това съобщи политологът от " Тренд " Димитър Ганев във връзка проектокабинета „ Денков-Габриел ”.

Той добави, че постигнатото единодушие ще окаже отрицателно въздействие на " Продължаваме промяната ".Това обаче не важи със същата мощ за " Демократична България ".

" 1/3 от електората на Демократична България е съсредоточен в столицата. Никойне е очаквал от Демократична България да има кметове в регионални градове, каквото очакване можеше да има от " Продължаваме промяната ".

СпоредГанев е малко евентуално вторият мандат да не се реализира.

" Отговорността ще се носи от ПП-ДБ, ГЕРБ остават в позиция, че в случай че нещата не тръгнат, биха могли по-лесно да се измъкнат от тази обстановка ”, уточни Ганев.

Той счита, че " общият профил е експертен кабинет ", като по думите му това е бил и единственият начинза постигантето на някакво съглашение дали с ПП-ДБ, дали с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. " Това е опит да се скрие обединението им, която не наподобява по обичаен метод ", добави политологът.

По думите му, след записите, които пусна към този момент някогашният народен представител от ПП-ДБ Радостин Василев,ГЕРБ са впо-изгоднапозиция.

Относно състава на правителствотоГанев разяснява: „ Имаше гледище от ГЕРБда няма политически лица в кабинета, само че очевидно Асен Василев е бил точката, от която Политическа партия не може да отстъпи. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР