Ако един мъж оплюва бившите си, това е сигурен знак,

...
Ако един мъж оплюва бившите си, това е сигурен знак,
Коментари Харесай

Защо мъжът, който оплюва бившите си не струва

Ако един мъж оплюва някогашните си, това е сигурен знак, че връзката с ви него е обречена!

Такъв човек няма съвсем никакъв късмет да построи зрели връзки. Той или е некадърен да поема отговорност, или преценката му за хората е като на малко дете.

Ако той е другар с някогашните си и поддържа постоянен контакт, също би трябвало да се притеснявате. Психолозите дефинират този вид държание като нарцистично. Мъжът (или жената) в “приятелски ” връзки с някогашните просто не може да одобри загубата и има потребност от вниманието, с което е привикнал. Такъв вид човек нормално е извънредно неопитен да построи пълноценни връзки.

Също толкоз явен сигнален знак обаче е и това мъжът гневно да хвърля тиня по някогашните си, да приказва с ядосан звук и с обиди и да им вменява цялата виновност за провалените връзки.

 Защо мъжът, който оплюва някогашните си не коства

Елинор Грийнбърг, психолог и създател, изяснява за какво е по този начин.

“Хората нормално повтарят моделите си на държание от предходните си връзки. Това значи, че в случай че се вслушате деликатно в това по какъв начин един човек приказва за някогашните си сътрудници, можете да добиете добра визия по какъв начин ще се отнася и с вас. Когато някой разказва всичките си някогашни като ужасни хора и им трансферира цялата виновност за края на връзката, това е червен байрак за мен. ”

Бившите са дами, които в миналото той самичък си е избрал.

Бил е влюбен в тях, считал ги е за най-прекрасни на света и по лична воля ги е направил значима част от живота си. Накрая се оказват толкоз ужасни…

Какво приказва това за самия него и за способността му да взема решения? Можем умерено да кажем, че този човек или е безусловно неузрял в преценката си, или се заплесва прекомерно елементарно и мъчно разграничава същинската обич от физическата пристрастеност, или, още по-лошо, има някакъв болен модел на държание и подсъзнателно се стреми към връзки, в които има прекалено много драма.

 Защо мъжът, който оплюва някогашните си не коства

“Такъв човек очевидно не може да преценя дамите реалистично. Те не могат да бъдат хем прелестни, хем ужасни – ясно е, че неговата лична визия за дадена жена е мощно изкривена, когато е влюбен, ” споделя Елинор Грийнбърг. “Шансът и визията му за вас да е безусловно несъответстваща е огромен. ”

Много неприятно е и това, че този мъж явно не желае да поеме своята част от отговорността за разпадането на връзките си. Това приказва за нарцисизъм, липса на зрялост и на нужния най-малко самокритичност.

Не попадайте в клопката на фантазията, която този комплициран човек има за вас. Сега сте най-прекрасната на света, шансът най-сетне му се е усмихнал след върволяк от “луди ” жени…

Не си правете илюзии – рано или късно, ще се превърнете в следващия експонат в неговия музей на любовните провали. За да се оплаква от вас на идната прелестна.

Заслужавате нещо доста повече от това, а точно зрял и балансиран мъж, който е научил уроците си, осъзнал е грешките си и просто е оставил предишното зад тила си.

Кофти мъжете, които е по-добре да разкарате от живота си

Защо той обича теб, само че спи с други?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР