Ако е вярно това, което пише в този пост, съветникът

...
Ако е вярно това, което пише в този пост, съветникът
Коментари Харесай

Костадин Ангелов иска Тагарев да вземе главата на съветника си Мустафа Емин

Ако е правилно това, което написа в този пост, съветникът би трябвало да си отиде, само че в случай че в действителност се окаже, че това е прикрита офанзива с друга цел, бих оставил министъра самичък да реши ", акцентира той.

Също през днешния ден министърът на защитата Тодор Тагарев разгласи, че казусът е доста противен, само че версиите по него са две.

" Аз съм изслушал моя консултант и това, което в началото беше оповестено. Те се разминават доста значително. Много прочувствена беше реакцията на всички, безусловно на всички, и на медиите, на жителите, и в политическите среди. Аз ще взема решението тогава, когато се срещна с обстоятелствата ".

Според него казусът е придобил към този момент доста сериозна политическа багра.

" Искат се оставки, желае се моята оставка, тъй че някогашният здравен министър Костадин Ангелов прикани военният министър Тодор Тагарев неотложно да освободи съветника си Мустафа Емин от поста, тъй като детето, което е желал да изкара от шоковата зала, е било с хеморагичен потрес, а лекарите са се борили за живота му.

Това излиза наяве от обява на професора в обществените мрежи.

" Изисках и прочетох цялата документи по скандалния случай за дейностите на Мустафа Емин в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

В документите написа, че господин Емин е показал " вербална експанзия " и е " отправял закани, като загатва за интервенция от министъра на опазването на здравето ". Поискал е " да се снабди с имената на целия медицински личен състав, взел участие в прегледа и лекуването на детето му ", " за да бъдат показани на министъра на опазването на здравето ".

По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен потрес! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, " нападателен мъж е упорствал детето му да бъде признато неотложно ", написа някогашният здравен министър.

Всички пояснения на дежурния медицински екип са идентични и потвърждават историята с обстоятелства. Описът от камерите в " Пирогов " също съответствува с написаното от медиците, твърди Ангелов.

" Моля, вземете ограничения, тъй че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, употребяващи служебната си власт ", пишело в едно от обясненията по скандалния случай.

В поста си Ангелов се зарича да изпрати информацията на депутатите от Комисията по опазване на здравето и Комисията по защита.

" Очаквам и незабавна реакция от министъра на опазването на здравето Христо Хинков, с която да отбрани екипите на “Пирогов ” и всички медици в България! В противоположен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има напън " от горната страна " ", приключва Костадинов.

В очакване на резултатите от инспекцията и въз основата на информацията от обявата на здравната сестра Неда Диманова, по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков съобщи:

" Не може въз основата на един Фейсбук профил, на едно известие, да се вършат крайни изводи и да се уволняват хора. А допускам има метод да видя и аз записа преди да взема решение ", изясни военният министър.

В умозаключение министърът настоя: " По никакъв метод не съм оказвал напън ".

Потърсен за коментар на изнесените от Ангелов изказвания, Мустафа Емин не отговори на телефонното позвъняване.

Председателят на здравната комисия изиска незабавна реакция от здравния министър Христо Хинков, с която да отбрани екипи на Пирогов и българските медици. В петък Хинков реагира по този начин:

" Не желая да разясня това, тъй като ми се коства, че от нищо се прави нещо и се търси някакъв скандал или конспирация. Няма такова нещо ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР