Ако достигнем до 60% ваксинация с две дози, зеленият сертификат

...
Ако достигнем до 60% ваксинация с две дози, зеленият сертификат
Коментари Харесай

Петков: Сертификатът ще отпадне при 60% ваксинация и 5% заетост на интензивните легла

Ако достигнем до 60% имунизация с две дози, зеленият документ ще отпадне. Друг аршин за отпадане на зеления документ е, в случай че всички интензивни кревати в страната паднат под 5% на претовареност.

Това стана ясно по време на конференция в Министерския съвет на министър-председателя Кирил Петков, министъра на опазването на здравето Асена Сербезова и основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Превдижда се в области с дребен брой на интензивни кревати да могат да трансферират интезнивните случаи към други области. Така няма да затваряме цели области. Добрата вест е, че новият вид на коронавирус не води до висока претовареност на интензивните кревати.



" Има няколко не толкоз положителни вести. Регион 1, който включва София, София-област и Благоевград се чака след пет дни да влезе в Етап 3, което стартира с ограничаващи ограничения. Регион 5 област Ямбол влиза в стадий 3, което значи също меки, само че ограничаващи ограничения след пет дни ", съобщи министър председателят Кирил Петков.

Ще даваме на всеки район най-малко пет дни предупреждение преди да влязат в действие ограниченията ", добави той.

Очаквайте подробности
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР