Ако допреди 10 години се смяташе, че телевизорът е зависимостта

...
Ако допреди 10 години се смяташе, че телевизорът е зависимостта
Коментари Харесай

Защо се уморяваме, докато спим

Ако допреди 10 години се смяташе, че тв приемникът е зависимостта на хората, то в този момент той е преместен от будилника на смарт телефона. Само се замислете за моментите, в които просто желаеме да преместим алармата с още 10 минути напред и да си поспим или излежим в леглото.

Така си мислим, че се зареждаме за деня и надлежно сме по-бодри. Има обаче неточности, които вършим, до момента в който спим, и това ни прави да бъдем изтощени и изтощени след сън, вместо да сме си отпочинали.

Лягате си всеки ден по друго време

За да се наспите и да сте бодри на сутринта, то би трябвало да настроите вътрешния си часовник. За това няма да ви отнеме повече от седмица, само че е значимо да го извършите. Разбира се, значимо и количеството сън, само че и точното време на пробуждане и ставане.

Ако спите доста, а пък лягате по друго време, то още веднъж ще сте изморени. Коригирайте часа на лягането и ставането си, с цел да си създадете рутина. Така тялото ще се настрои и ще се чувствате по-добре.

Ставате късно
Защо когато се нахраним, ни се доспива
Вероятно постоянно ви се случва да ви се доспи незабавно откакто се нахранили. Това значително пречи на продуктивността ви денем....
Прочети повече
Експерти от Clayton Sleep Institute са потвърдили, че това да се „ наспите “ не е обвързвано с количеството сън, а с часа на ставане и пробуждане. Нервната ни система по този начин е устроена, че е по-добре да лягаме рано, вместо да ставаме късно. Затова в случай че гледате сериал, то го следете сутринта, а не през вечерта, когато е време да се наспите.

Да спите на ярко

За да си отдъхне, тялото ни има потребност от цялостна мрачевина. Ако спите пред екрана на тв приемника или на нощна лампа, то равнището на силата ви няма да се възвърне изцяло и вие ще сте още веднъж изморени.

Да се спи с домашни любимци
6 лесни метода да останете здрави и да успехите умората
Какво да извършите, с цел да бъде сънят ви в действителност потребен и какви неприятни привички би трябвало да се заобикалят, с цел да сте здрави – какво казв...
Прочети повече
Колкото и да им е неприятно, те нямат място при вас. Научно е потвърдено, че тялото си почива на 63%, в случай че се спи с домакински любим. Дори да не го усещаме, то това е стрес за организма ни.

Синтетични материали

Тук става въпрос единствено за 2 неща - нощницата и спалното ви долни дрехи. Синтетичните материали карат тялото ви да създава повече топлота от естественото. Това може да ви принуди да се разсъните през нощта и да не можете да се наспите. Изберете спално долни дрехи от естествени материали – като бамбук, памук и други, с цел да може тялото ви да диша умерено. Така и сами ще усетите разликата на сутринта  - ще сте отпочинали, вместо да сте ставали и сънят ви да е бил нарушен.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР