Ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС,

...
Ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС,
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Ако не се избере председател на СОС до 13 февруари, може да има нови избори

Ако до 13 февруари не бъде определен ръководител на СОС, има възможност за нови избори за общински съветници. Това съобщи пред бТВ кметът на София Васил Терзиев.
Според него обаче е по-вероятно да се откри вид СОС да проработи. Той отхвърли повода за досегашните провали да е егото на Борис Бонев.

По думите му единственият вид е всички партии да седнат на масата за диалози.

„ Изходът е един – да има схващане, че би трябвало всички дружно да намерим решение. Не може до момента в който едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. Тъй като всеки от участниците го е боязън да бъде упрекнат във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал поддръжка, само че в последна сметка надвива разбирането, че градът има потребност от работещ общински съвет. Надявам се след още няколко кръга диалози да успеем да се съгласим върху човек, който да застане отпред на общинския съвет във краткотрайна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и основни отчети. “ – разяснява той.

„ Предизвикателството, с което се сблъскваме, e че ползите на всички заинтригувани страни не съответстват “, сподели още Терзиев.

Той сложи две условия, с цел да „ можем да работим с ГЕРБ “: „ Трябва те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното ръководство и да има същинско предпочитание за смяна, а не за опазване на статуквото и замитане на проблемите. Когато тези две неща са налице, може да се стартира по-честен разговор. От друга страна, имаш Българска социалистическа партия, която няма мандат от националното управление на партията да се коалира на локално равнище и да работи с Политическа партия И Демократична България. Имаш и „ Възраждане “, които са срещу каквото и да било решение. “

Терзиев изрази подготвеност да разгласи грипна почивка, в случай че РЗИ предложи това:

„ Доколкото знам към този момент са запълнени местата в лечебните заведения и има предпоставки, в случай че пристигна наставление от РЗИ, да бъде оповестена грипна почивка от началото на тази седмица. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР