Ако днес в квартала ви има две-три или повече фитнес

...
Ако днес в квартала ви има две-три или повече фитнес
Коментари Харесай

Терминаторът без броня. Шварценегер говори за Арнолд

Ако през днешния ден в квартала ви има две-три или повече фитнес зали, виновността за това е ненапълно негова. Ако хиляди хора вървят на тези места, упражняват, поставят огромни старания, внимават по какъв начин се хранят и търсят здравословен метод на живот, винатa за това е ненапълно негова. Ако словосъчетанието „ екшън-герой “ извиква в главата ви облика му, виновността за това е ненапълно негова.    Днес той е на 75 години, само че не това е значимото. За него сякаш възрастта няма такова значение, без значение дали е невръстна или преклонна. По-важното е да има предизвикателство, цел, нещо, което да желае да реализира.    Ако желаете Арнолд Шварценгер да направи нещо, кажете му, че е невероятно. И гледайте какво става. Като че ли това е философията, движила цялостен живот този мъж.    Никак не понася песимистите или „ the naysayers “, както го споделя на британски с неизменимия си акцент. Обича да им натрие носовете и да ги прати по дяволите, както самичък споделя в новия сериал на Netflix, отдаден на живота му. И когато извърши задачата и реализира задачата, стартира да се оглежда за нова. 
Както е известно Шварценегер е роден в Австрия. Започва да тренира с тежести като тийнейждър, а при започване на двайсетте си години към този момент първенец със международен статус.    Разбира се, в това време културизмът е доста друг от през днешния ден. Спортът не е всеобщ и към него няма интерес. На състезателите се гледа като на някакви странни хора, пръхтящи под тежки щанги из тъмни изби и обичащи да мажат телата си с всякакви масла, с цел да наподобяват по-добре.    Естествено, има и изключения – първенци по културизъм градят сполучливи кариери откакто са завършили със спорта, само че това не се случва постоянно. Един от пионерите на бодибилдинга – Стийв Рийвс – се снима в редица холивудски филми. По същия път потегля и британецът Редж Парк, който Шварценегер гледа във филм като юноша. Казва, че тогава е решил какво желае от живота – да е първенец като Редж и звезда като Редж. И се захваща за работа. А той може да работи доста и да е плашещо твърдоглав и стимулиран. Каквото и да се случва, ще успее, няма различен вид.      Арнолд има тежко детство. Баща му е воювал във Втората международна война (някои искрено го назовават нацист), а по-късно стартира да пие и да бие фамилията си. Шварценегер има и брат, който умира в злополука. Десетилетия по-късно културистът, първенец и кинозвезда ще каже, че съгласно него брат му е бил трагичен човек поради бащиния тормоз. Докато на Арнолд шамарите работили мотивиращо – още по-силно желал да се махне от Австрия и бил подготвен на всичко, с цел да го реализира.    Успява да замине за Съединени американски щати при започване на 70-те години на предишния век откакто е спечелил няколко влиятелни надпревари в Европа. За него стъпването на американска земя е сбъдната фантазия. Казва, че в Австрия, където е роден, се усеща не на мястото си.    Не може да си показа, че животът му ще протече както на множеството му връстници – учебно заведение, работа, семейство. В Съединени американски щати печели седем пъти най-престижния конкурс за културизъм – „ Мистър Олимпия “. Още по това време стартира да мисли за друга кариера, тъй като е ясно, че спортът е до време, а и неговите упоритости надскачат бодибилдинг сцената.    Пак през 70-те стартира да се занимава с бизнес. В началото са недвижими парцели, а по-късно и редица други действия. Бизнесменът Арнолд обаче желае да стане звездата Арнолд. И то, забележете, не артист, а звезда. За него драмите на хората на изкуството с техните страсти и усеща са досадна работа. Той не желае да прави прорез на душата си пред публиката, а да разбие боксофиса.

Началото е доста мъчно. Казват му, че няма типа на известните тогава артисти Ал Пачино и Дъстин Хофман, акцентът му е комичен, мускулите също не оказват помощ, а и няма даже обикновена подготовка като артист. Той не се отхвърля, записва се на курсове, продължава да търси. Помага му фактът, че когато взема решение да влезе в киното, той към този момент е милионер. Не му се постанова да проси подаяния, нито да приема функции за хонорар, с цел да може да претърпява. 
Големият пробив на Шварценегер в киното идва в средата на 80-те години, когато влиза ролята на „ Терминатор “-а. Ироничното е, че в началото е трябвало да играе различен персонаж. След диалози с режисьора Джеймс Камерън, неведнъж четене на сюжета и опити да пресъздадае робот, проектите се трансформират. Арнолд става „ Терминатор “. Останалото е история. Още по-смешното около този филм е, че Шварценгер в действителност не е желал да произнесе фразата „ I’ll be back ”. Звучала му неестествено и напълно не като нещо, което би споделил робот. Камерън го отрязал: „ Ще правиш каквото ти се споделя “. И популярност Богу.   
След десетки филми (част от които разрушават боксофиса) и международна популярност Шварценегер има потребност от ново амплоа. Решава да влезе в политиката, канидатирайки се за губернатор на Калифорния. Подхожда към тази задача като към всичко останало – скъсва се от работа. Печели един път, след това и втори мандат. 
И въпреки да няма хабер по какъв начин се случват нещата в политиката се учи бързо. Събира екип от опитни хора и стартира ръководи. През неговия мандат Калифорния се трансформира в знак на „ зелени политики “ – нещо към което през днешния ден целият свят се стреми. Малко откакто встъпва в служба президентът Барак Обама поздравява Шварценегер за положителното ръководство на щата. Всъщност тогавашният културист управлява теоритория и население колкото на една европейска страна.    Наскоро Шварценегер се завърна в светлината на прожекторите със сериала Fubar. Отново е екшън и още веднъж той бие неприятните. Сега излезе и документалният Arnold.

Очевидно той няма желание да се пенсионира. През миналите десетилетия постоянно е бил деен – дали в киното, политиката, бизнеса или другаде. Преди години си завоюва много отрицателни реакции откакто изкоментира днешното положение на културизма. 
Арнолд се възмути, че състезателите имали подути кореми (често в резултат на приложимост на стероиди). По негово време състазател със стърчащ стомах е нещо немислимо. В актуалния спорт обаче нещата са други и доста състезатели се нахвърлиха върху ветерана Шварценгер. Бе припомнено, че самият той е употребявал стероиди, т.е. ненапълно е отговорен за настоящето положение на спорта. 
На 75 години на Шварценегер сякаш му пука все по-малко. Но споделя, че доста се нервира, когато кажат, че самичък е постигнал всичко.
„ Самоизградилият се човек? От мен са единствено мотивацията и визията. Страшно доста хора ми помогнаха. Можеш да ме наричаш Арни, само че не можеш да кажеш, че съм постигнал всичко самичък. Защото не съм “, споделя той.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР