Ако детето ви обича да спи сутрин до късно, не

...
Ако детето ви обича да спи сутрин до късно, не
Коментари Харесай

Нека детето само определи своя дневен режим

Ако детето ви обича да спи заран до късно, не се опитвайте принудително да го вършиме ранобудно

Поне до момента в който е допустимо да не става за забавачка и учебно заведение, го оставете – това е потребно за здравето и за интелектуалното му развиване. Не досаждайте и на тийна, който се разпъргавява да учи вечер, вместо да си ляга. Той евентуално е от така наречен сови, които са енергични по мрачно.

Отдавна е открито, че хората се усещат най-добре и са най-продуктивни, когато следват самостоятелния си най-благоприятен темп за сън и бодърстване.

Преподаватели от Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки настояват и освен това -че съгласно резултатите от тяхно проучване хората, които лягат късно и стават късно, са по-интелигентни от ранобудните. Според учените допустимо пояснение за това е, че тези, които не работят съгласно еволюционни схеми от сорта на „ рано лягай, рано ставай “, по принцип са по-напредничави и по-умни от тези, които сляпо се придържат към разпоредбите.

При „ совите “ е доста значимо заран да не стават рано по насила. Най-правилното за здравето и за продуктивността им е да си изберат работа, която им разрешава „ отсрочен “ дневен темп. Така ще са отпочинали по-добре, ще са по-уравновесени, по-устойчиви на стрес и по-успешни в специалността си.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР