Ако детето ви изявява желание да се грижи за животинче,

...
Ако детето ви изявява желание да се грижи за животинче,
Коментари Харесай

Какъв гризач да изберем за домашен любимец на детето?

Ако детето ви изявява предпочитание да се грижи за животинче, само че нормалните домашни любимци като котки и шаровци ви се костват прекомерно сериозен ангажимент, можете да заложите на различен типичен домакински другар – мишле.

Ето няколко подобаващи за децата гризачи, които са съвършени за първи домакински любим.

Хамстер

Те живеят към две години и рядко надминават 15 сантиметра. Макар и да има тип на сладки животинки, могат да са жестоки към себеподобните си, по тази причина не бързайте да си вземате два хамстера. Не избирайте мъжки и женски хамстер, в случай че не желаете да се превърнете във плантация за гризачи за нула време – тези дребни палавници се развъждат бързо.

Мини хамстер

Тази мини версия на елементарните хамстери се отличава с по-скромни размери от десетина сантиметра. Мини хамстерите живеят по към 2 години. Срещат се във всеки зоомагазин и се гледат елементарно.

 Хамстер Снимка: Free-Photos/pixabay.com

Джербил

Джербилите са с величина на типичен хамстер и също живеят към 2 години. В ранните си месеци са дейни и занимателни, въпреки че е допустимо да проявят и експанзия към себеподобни.

Морски свинчета

Те са по-едри мишоци, чието тегло може да надмине 1 кг. На дължина доближава повече от 20 сантиметра. Ако имате мъжко и женско, е желателно едното морско свинче да бъде кастрирано, с цел да не се сдобиете с още доста като тях.

 Морско свинче

Чинчила

Чинчилите са занимателни и дейни през нощта гризачи, които могат да са ви правилен другар. Подходящи са за по-големи деца, които могат да подходят отговорно в грижата за тях и няма да ги наранят.

Каквито и гризачи да изберете за детето си, то ще би трябвало да помислите и за следните покупки;

- подобаваща храна;

- клетка;

- постеля;

- панички и поилки;

- играчки и аксесоари за гризачи.

 Чинчила Снимка: pixabay.com

Ако не сте сигурни какво тъкмо би трябвало да закупите дружно с определения гризач, разпитайте в зоомагазина, където ще ви дадат профилирана информация за съответното животинче.

Преди да предприемете закупуване на домакински любим за детето, попитайте го неведнъж дали е готово да се грижи за него. Много малчугани са въодушевени първоначално, само че след това бързо губят интерес. Уверете се, че и вие имате задоволително време за развъждане на такова животно, в случай че детето спре да се интересува от него.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР