Ако човек мине всички профилактични прегледи, които му се полагат

...
Ако човек мине всички профилактични прегледи, които му се полагат
Коментари Харесай

Ходиш редовно на лекар - получаваш финансов бонус

Ако човек мине всички профилактични прегледи, които му се поставят в годината, в която навърши 46 години, може да получи финансов бонус. Това съобщи пред БНР доц. Антон Тонев, който е консултант на министъра на опазването на здравето и експерт хирург-онколог.

Идеята се обмисля, с цел да се насърчи профилактиката. „ Казвам 46 години, тъй като нормално след 45-ата година се назначават множеството профилактични проучвания. И сега, в който сме си създали тази наложителна профилактика, тогава
бонусът да бъде финансов ", отбелязва лекарят.

Обмисля се това да бъде или твърда сума, която ние да получаваме в края на годината преди Коледа, или да бъде в границите на една месечна наша здравна вноска, която да ни се връща година по-късно. Това са 100-200 лева В момента персоналните лекари нямат достъп до профилактичните проучвания, които пациентите си вършат по линия на непринудено или в допълнение здравно обезпечаване. Работим двете системи да си " приказват ", посочи доцент Тонев.

Обсъжда се концепцията, откакто човек мине през кабинета на персоналния си доктор и той оцени цялостния му риск, с негово позволение да получаваме автоматизирани посоки за избрани профилактични прегледи. Лекарят пък ще получава резултатите от тях.

Условието за това автоматизирано направление е да сме конфигурирали на телефона си модула за пациентското ни досие и персоналният доктор да е решил, че нашият общ статус е ниско рисков. „ Крайното решение е в нашите общопрактикуващи лекари, като най-важното е да разберем, че става дума единствено за случаи без никакви недоволства. Когато имаме признак и недоволства, няма по какъв начин да действаме с автоматизирани логаритми ", отбелязва още доцент Тонев.

Възможно е от средата на годината електронното ни здравно досие да стартира да изпраща напомнящи известия за посещаване при джипито. За първичното инсталиране на този модул ще ни е нужен електронен автограф, само че сега се създават и различни системи от Информационно обслужване, които да създадат по-лесни за потребление всички тези електронни приложения.

Ползата на това електронно приложение ще бъде първо да получаваме навременна информация какво можем да употребяваме в съответната календарна наша година като пациент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР