Ако човек иска да се научи да разбира котките, трябва

...
Ако човек иска да се научи да разбира котките, трябва
Коментари Харесай

Характер и поведение на британска късокосместа котка

Ако човек желае да се научи да схваща котките, би трябвало безусловно да има английска късокосместа в дома си. Всеки собственик на такова коте ще удостовери, че това е пълновръстен член на фамилията му.

Британците изцяло се потапят в психическата атмосфера в дома и усещат всички трептения, предавани от членовете на семейството. Това се отразява на тяхното държание.

Британската котка ще се изнерви, в случай че атмосферата в дома е напрегната поради спорове и кавги. Тя се крие или стачкува по някакъв метод, да вземем за пример да прави физиологичните си потребности отвън тоалетната си.

Британската късокосместа котка е безмълвно и безшумно творение, което няма табиет да мяука, с изключение на в интервали на разгонване. Някои от тях обаче обичат да беседват със притежателите. Те мърморят, в случай че са гладни, в случай че желаят внимание или се оплакват от някакво стеснение.

Тази порода постоянно е наричана придружител и това е изцяло справедливо. Те основават доста положителни връзки със стопаните и това се схваща, когато се срещат след някаква разлъка. Котката демонстрира доста ясно и бурно насладата си.

Най-изявените черти от характера на английските късокосмести котки са с изключение на тяхната лоялност, също и търпението им. Това е съществена добродетел на британката. Снизходително се отнасят към дребни деца, отзивчиви са към всички и заобикалят спорове с други домашни любимци.

 Британска котка държание Снимка: ToNic-Pics/ pixabay.com

Отнасят се добре с непознати гости и нямат табиет да нападат гостите, в случай че усетят неприязънта, която някои хора изпитват към котешкото войнство.

Чистота на породата заслужава особено внимание. Британците незабавно усвояват хигиенични привички и постоянно употребяват оставените за тях тоалетни и други такъми. Малките котета, които живеят с родителите си, са доста дейни в усвояването на нужните умения за водене на постоянен и чист живот.

Упоритостта на тези прелестни създания е едно от недобрите им качества. Ако котачето не е щастливо, то отхвърля да извършва условията на стопанина, отхвърля храна и другарство. Невъзможно е британка да бъде накарана да направи нещо, което не желае.

Котките от тази порода имат добра памет и не не помнят неприятното отношение. Склонни са да си връщат и да отмъщават, изключително мъжките.

Британските котки се усещат господари на дома. Те се движат решително във всички стаи на жилището и желаят да имат свободен достъп до всяко помещение. Най-добре всички порти да бъдат отворени, с цел да може английското богатство да не се изнервя ненужно.

Присъствието на тези неизмеримо красиви, меки като кадифе и с превъзходен темперамент котки е същинско благополучие за стопаните им. Това благополучие би трябвало да се поддържа със съответното държание от хората, което ще бъде възнаградено от английската котка.

А в тази публикация може да видите повече за храненето на английската късокосместа котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР