Ако човек има повечко пари в банка, е на загуба,

...
Ако човек има повечко пари в банка, е на загуба,
Коментари Харесай

Хампарцумян: Ако цената на олиото в България е висока, пазарувайте в съседна държава

 Ако човек има повечко пари в банка, е на загуба, само че това е краткотрайно. Защото икономическа рецесия сега механически няма. Има обаче техническо пренареждане на веригите за доставка, за произвеждане. Това разяснява пред Българска национална телевизия банкерът Левон Хампарцумян.

Според него ще се преструктурира зависимостта на Запада от Китай и Югоизточна Азия. В момента в Китай има енергийна рецесия, тъй като са решили да позеленеят небрежно, а стопанската система не е подготвена, което забавя производството.

Инфлацията е неизбежна, би трябвало да се надяваме да е умерена и разтеглена във времето, добави Хампарцумян.

Има някои неща, които спекулативно, сезонно се раздуват. Няма никакво подозрение, че инфлацията удря настрана работещите и хората с закрепени приходи.

" Ако цената на олиото тук е висока, спрете да купувате и пазарувайте в прилежаща страна, с цел да притиснете спекулантите. Докато има кой да заплаща, инфлацията ще пораства. Ако инфлацията е спекулативна, просто хората ще могат да спрат да купуват даден артикул. Ако подстригването е 50 лева, хората ще си пуснат талибански коси и бради. Ако продължи да седи цената на 50 лева, значи е станала 50 лева ", посъветва  Хампарцумян.

Зелената договорка изкуствено прави потреблението на фосилни горива по-скъпо, с цел да подтиква другото. За да станеш зелен, първо би трябвало да си забогатял, с цел да можеш да си позволиш тези неща, добави банкерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР