Ако човек е най-приказливият в стаята, това може да е

...
Ако човек е най-приказливият в стаята, това може да е
Коментари Харесай

Четири силно желани умения, които отличават интровертите

Ако човек е най-приказливият в стаята, това може да е добър метод да притегли вниманието на хората, само че не значи безусловно, че има и най-хубавите хрумвания, написа.

Неврологът Фридерике Фабрициус е работила с огромни компании, като Гугъл и Deloitte, върху това по какъв начин да притеглят и задържат най-талантливите чиновници и е открила, че работодателите имат податливост да избират екстровертите.

Тя счита обаче, че има някои изненадващо мощни черти, с които интровертите разполагат и те не би трябвало да бъдат подценявани.
Какво разделя интровертите от екстровертите?
И двата вида хора имат отлични качества, само че изследванията демонстрират, че интроверите може би имат преимущество, споделя Фабрициус.

Ето четири мощно мечтани умения, които отличават интровертите от всички останали:
1. Интровертите мислят повече.
Сивото вещество, което се съдържа в най-външния пласт на мозъка, служи за обработка и освобождение на нова информация в мозъка.

Проучване на Харвардския университет демонстрира, че мозъците на интровертите работят по-различно и имат по-плътно сиво вещество спрямо тези на екстровертите. Интровертите също по този начин регистрират повече интензивност във фронталните лобове, където се случат анализите и рационалното мислене.

При друго изследване са сканирани мозъците на интроверти и екстроверти, като се открива, че даже и в отпуснато положение, интровертният мозък е по-активен с повишен приток на кръв.
2. Интровертите могат да се концентрират за по-дълго време.
Като дете учителите считали Алберт Айнщайн, който бил интроверт, за спокоен отшелник, които изглеждал загубен в мислите си на милиони километри.

“Причината е, че оставам по-дълго с проблемите ”, споделя Айнщайн. Тази дарба да се концентрират интензивно е основна характерност на интровертите, които постоянно имат по-продължителна централизация от екстровертите.

Тъй като обичат да прекарват време сами, интровертите са по-склонни от екстровертите да отделят дългите часове, нужни за усвояването на обещано умеене.
3. Интровертите постоянно са “надарени ” в съответна сфера.
Средно, интровертите и екстровертите са на едно равнище във връзка с просветеност. Статистически данни обаче демонстрират, че към 70% от надарените хора са интроверти.

Хората са считани за “надарени ”, когато показват просветеност над междинната или извънреден гений в нещо като музика, изкуство или математика.

Ако на работното ви място преобладават екстровертите, които подлагат на критика тези чиновници, които избират да работят сами или пропущат коктейлите след работа и ги дефинират като “неотборни играчи, ” това може несъзнателно да докара до отчуждаване на надарените хора.
4. Интровертите вършат вярното нещо.
Интровертите имат податливост да се въздействат по-малко от външни събития и повече от своя вътрешен честен компас.

Проучване на обществения конформизъм от 2013 година открива, че екстровертите са подготвени повече да се причисляват към мнението на болшинството, даже и то да е неверно. Екстровертитите са по-склонни да се поддават на обществен напън от интровертите.
Как да създадете работно място, в което интровертите процъфтяват
Интровертите постоянно се усещат изтощени на работното си място, тъй като доста от сътрудниците им не знаят по какъв начин да впрегнат силата на интровертността.
Уважавайте границите.На човек са му нужни до 23 минути, с цел да се концентрира още веднъж, откакто е бил пресечен. Не очаквайте хората да дават отговор на всеки имейл или известие в Slack незабавно.Позволявайте брейнстормингът да не е колективен. Да позволите на хора да крещят хрумвания един към различен в една стая звучи занимателно. Проучвания обаче демонстрират, че в случай че желаете да максимизирате творчеството, би трябвало да позволите на хората да генерират хрумвания сами преди да ги споделят в група. Бонус: Вашите интроверти ще се усещат доста по-комфортно да споделят.По-кратки срещи. Много интроверти, както евентуално можете да се досетите, не са фенове на срещите. Откажете се от концепцията, че целият офис би трябвало да бъде канен на всяка среща, тъй че никой да не се усеща подценен.Не налагайте избран вид връзка.Интровертите в офиса ви може да избират имейли, до момента в който екстровертите може да обичат да правят работата си по телефона. Насърчавайте хората да вземат решение по какъв начин желаят да поддържат връзка, като да вземем за пример дали желаят да изключват камерата си, даже и техните желания да се разграничават от вашите.Предоставяйте опция за усамотение.Екстровертите може и да обождват да виждат всички когато и да е, само че интровертите имат потребност от усамотение. Решението е гъвкава работна среда, която обезпечава тишина и персонално пространство за интровертите и оживено отворено пространство за екстровертите.
Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР