Ако човечеството иска да има дългосрочно присъствие на Луната, то

...
Ако човечеството иска да има дългосрочно присъствие на Луната, то
Коментари Харесай

Lockheed изгражда сателитна комуникационна мрежа от Земята до Луната

Ако човечеството желае да има дълготрайно наличие на Луната, то ще се нуждае от надеждни връзки. И Lockheed Martin счита, че може да обезпечи такива, оповестява Engadget.    Компанията е основала отделнa своя конструкция, отдадена на лунната инфраструктура - Crescent Space, чийто първи план е сателитна мрежа, която да обезпечи непрекъснат контакт сред Луната и Земята. Parsec, както се назовава мрежата, употребява съзвездие от дребни лунни спътници, с цел да обезпечи непрекъсната връзка сред астронавтите, тяхното съоръжение и хората на родната планета. Системата ще обезпечава и помощ за навигация.   

Технологията би трябвало да помогне на откривателите да поддържат връзка и да дефинират курса на галактическите кораби. Както изясняват от Lockheed Martin, тя може да се окаже жизненоважна за хората на лунната повърхнина. Възлите на Parsec основават лунен еквивалент на GPS, като дават на астронавтите точна позиция и инструкции по какъв начин да се върнат в базата си от всяка една точка. 
Първите възли на Parsec на Crescent би трябвало да бъдат пуснати в употреба до 2025 година, като Lockheed Martin ще обезпечи спътниците, които да се трансфорат в основа на информационната система.     Главен изпълнителен шеф на Crescent е Джо Ландън, някогашен вицепрезидент на Lockheed Martin Space, който твърди, че технологиите на новата организация могат да се нареждат добре по отношение на потребностите на НАСА и разнообразни нейни галактически стратегии като Artemis.     Стартирането на сходен план може да наподобява прибързано предвид на това, че програмата Artemis, да вземем за пример, даже няма да извърши прехвръкване около Луната до края на 2024 година, а кацане се чака чак към края на 2025 година, показват от Engadget, само че прибавят, че на фона на засилилата се галактическа конкуренция, която включва както държавни структури, по този начин и частни планове като тези за лунен туризъм на SpaceX, звеното Crescent би могло да помогне на Lockheed Martin да заеме уместно място на този бързо разрастващ се пазар.     
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР