Ако често ви се случва изведнъж (или пък не толкова

...
Ако често ви се случва изведнъж (или пък не толкова
Коментари Харесай

Хитри начини как да спестим пари

Ако постоянно ви се случва внезапно (или пък не толкоз внезапно) да се окаже, че парите са на изчерпване, а е едвам средата на месеца, то сигурно има потребност да измененията някои от навиците си, с цел да смогвате с парите до идната заплата.

Лошият табиет да подценявате дребните разходи в действителност ви кара да пилеете пари за ненужни неща. Какво да извършите, с цел да измененията това?

Сутрешното кафе

Вместо да давате всяка заран по два лв. (или повече, зависи от кафето), правете си от ароматната напитка у дома. А за какво пък да не пиете и чай, който е не по-малко енергизиращ?

Ходете на работа с другари

Сам човек в колата ни е много познато. Виждаме го по улиците всеки ден. Защо обаче да не поделите разноските за бензина с другари, които живеят наоколо или по пътя и също по този начин работят наоколо до вашия офис? Или сътрудници. Win-win обстановка.

Не купувайте обяд на открито

Така както започнахте да пиете кафето си у дома, по този начин пригответе и обяда си още от вкъщи. Всеки офис разполага с ледник, тъй че умерено може да си носите обяд. Тук тайната се крие в планирането. Подготовката на обяда значи прелиминарен проект какво ще ядете. Когато не сте го възнамерявали и тръгвате в обедната отмора да си купите нещо или на ресторант, нормално харчите повече.

 Хитри способи по какъв начин да спестим пари

Без кино

Ясно е, че 3D филмите са по-приятни за гледане на кино, само че към билета прибавете пуканки, нещо за пиянство и превоз и сумата за една киновечер нараства много. Затова си направете пуканки у дома и изгледайте кино лентата на домашното кино, а може да си поканите и другари, с цел да стане още по-приятно.

Не изхвърляйте храна

Не изхвърляйте храна. Ако не ви се яде същото на идващия ден, запазете го във фризера. Ще имате ядене за моментите, когато не ви се готви.

Упражнения у дома вместо фитнес

Вместо да харчите пари за абонамент за фитнес зала, правете извършения у дома. В интернет има обилие от безвъзмездни видео тренировки, с които ще разнообразите програмата си.

Почистете джобовете

Често забравяме пари в джобовете на облеклата. Пробвайте дали няма да се изненадате от сумата, която стои забравена в някой джоб.

Заемете книга

За страдание, книгите не са напълно на ниска цена наслаждение. Ако обичате да четете, заемете си книга. Много конгреси за интензивно четящи хора оферират сходна услуга за замяна на книги сред потребителите. Отделно може да си извадите карта за градската библиотека.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР