Ако често се чудите в края на месеца къде ви

...
Ако често се чудите в края на месеца къде ви
Коментари Харесай

Ежедневни навици, които ще ви помогнат да спестявате пари

Ако постоянно се чудите в края на месеца къде ви отиват парите и все има една сериозна сума, която се насочва в незнайна посока, имайте поради, че несъмнено не сте сами в тези подозрения. Хиляди интензивно работещи хора по света, които се пробват да икономисват, се сблъскват с това и то ги демотивира. Но не трябва да се отхвърляме.

Ключът в успеваемостта на напъните да натрупваме малко повече спестявания е в метода на мислене, който управлява ежедневните привички. 

На консуматори в уеб страницата за допитвания Quora бил заложен въпросът " Кой табиет ви е икономисал най-голяма сума пари? ". След това се обрисували следните препоръки, учредени на отговорите на хората, представени от Business Insider:

Внимавайте по какъв начин мислите. Научете се да вършиме разлика сред значимостта на спестяването на пари и спестяването на % от цената . Потребител в Quora изяснява: " Откакто учих бихейвиористична икономика започнах да извозвам по-малко време в паники за спестяването на 20-те цента от няколко $ при пазаруване на спагети, само че извозвам доста време в мислене каква ще бъде новата кола, която закупувам и в подсигуряваме да получа добра договорка от нея. Човек може да си купи доста спагети за сумата от една добра отстъпка от 4000 $ при пазаруването на автомобил, нали? ". Да спестим 20% при пазаруването на стока в супермаркета на цена от 10 $ е добре, само че не толкоз колкото 20% по-евтино пазаруване на потребителска електроника за 1000 $. Въпреки това мозъкът е податлив да се концентрира върху спестяването на дребни суми дотолкоз колкото върху това на огромните, отдавайки идентична значимост като просто икономисване. " Все още виждам доста хора, които прекарват доста от времето си в изрязване на талони за отстъпки при извършване на покупки в супермаркета, само че в никакъв случай не се стопират по-дълго да обмислят дали може да се реалокират в апартамент, който им излиза по-евтино, да карат автомобил по-евтино и така нататък ", не престават в Quora. 

Ако можете, изработете си го сами . Изработете си долап или украса за дома, сгответе си, сами поддържайте велосипеда. Ще спестите, а също и ще се насладите на научаването на ново умеене и усъвършенстването му. 

Практикувайте отсрочено възнаграждаване . При шопинг, в случай че доста ви хареса нещо, изчакайте импулсивната покупка да го вземете незабавно - купете го откакто помислите малко, след няколко часа или на идващия ден. Трябва ли ви в действителност? Защо ще си купувате поредна доста хубава риза, в случай че ви би трябвало панталон? 

Смятайте . По време на извършване на покупки, в случай че си купувате нещо за 1000 $, помислете какво бихте могли да извършите с тези 1000 $ в идващите 2 години. Покупката ще ви дава ли задоволство в границите на тях?

Не харчете прекалено много за прекарвания и марки, които дават статус  в обществото. 

Започнете да следите по-добре къде отиват парите ви  и насочете автоматизирани заплащания на дължими сметки, с цел да не закъснявате и да не натрупвате по-големи задължения.

Пригответе си храната за деня авансово . Носенето на храна на работа и правенето на кафе в офиса са един от най-лесните способи да се спестят пари. 

Никога не спестявайте при пазаруването на артикули, които употребявате доста в всекидневието  - купете си ги по-скъпи, само че по-качествени. Става дума за неща като обувки, кревати, както и артикули, които ще ви оказват помощ да поддържате своите персонални умения и ще бъдете с тях продуктивни/ изобретателни и създатели (ножове, компютри, работни столове, карти за фитнес). 

Харчете единствено парите, които имате.

Не поръчвайте нищо след среднощ  (храна, алкохол, стоки). 

Използвайте правилото на 5-те въпроса : Това мое предпочитание ли е или потребност? Полезно ли ще ми бъде? Виждам ли себе си по какъв начин го употребявам в бъдеще? Колко постоянно ще го употребявам? Ще си коства ли във времето?

Бъдете щастливи с това, което към този момент имате . Научете се да желаете нещата, които към този момент са ваши.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР