“Ако бяхме в управлението и строителните компании бяха отпред, щях

...
“Ако бяхме в управлението и строителните компании бяха отпред, щях
Коментари Харесай

Борисов щял да прати строителите да работят, ако бил в МС

“Ако бяхме в ръководството и строителните компании бяха начело, щях да им дам явен знак, че договорите би трябвало да се изпълнят в период. Те са златни за операция сега да свършат работа за страната, а те ги карат да не работят и да стоят на митинг ", разяснява Борисов.

Думите му не идват в инцидентен миг. Пътният отрасъл и районното министерство към този момент месеци наред са в пререкания. Днес на жълтите павета се организира поредна проява от страна на сектора. С камиони и тежкотоварна техника строителите желаят оставката на арх. Виолета Комитова и упорстват парите им да бъдат платени. Става дума за 900 лв.. В момента на среща в Министерство на регионалното развитие са притежателите на протестиращите компании, които отидоха във ведомството по покана на районния министър.

Преди дни обаче Комитова изрази съмненията си, че в митингите на пътищарите има скрити претекстове.

“В България има 21 хиляди компании с над 155 хиляди служащи. Протестират 21. Останалите работят в пазарни условия и от години се състезават за поръчки за цена и качество. 21 компании в пътния отрасъл работят без да се състезават, без поръчки, с пари, получени предплатено инхаус. 21 компании са на някакъв различен пазар, те получават задатъци без да се състезават, живеят в цялостен комфорт”.

Комитова разяснява още и рецензиите, че Министерство на регионалното развитие е спряло строителство в цялата страна. Основните обвинявания идват от Борисов, ГЕРБ и представители на някогашната власт.

“За какво стачкуват? Ако са строили, значи не сме спирали нищо. Ако са строили, какво са построили? Фирмите настояват, че доста са работили. Едни други - че служебното държавно управление е спряло всички градежи. Ако е по този начин, значи нищо на никого няма да плащаме. Ако са строили, да дойдат да се разберем ", уточни районната министърка преди дни.

“Да си построят лотовете по " Хемус " и други в период, тъй като при днешните цени ще капитулират незабавно. Или би трябвало незабавно да стартират да строят, или ще банкрутират ", сподели някогашният през днешния ден някогашният министър председател пред футболните почитатели в Пловдив.

“За " Тракия " мислех, че ще се засрамят да оправят мантинелите, с цел да не умират хората, само че и това не вършат. Няма ги половината мантинели”, разяснява Борисов.

Пандемията и цените на тока

Монологът на Борисов върви по прочут към този момент сюжет. Бившият министър председател разяснява високите цени на електроенегрията и обрисува апокалиптичен сюжет - до Нова година цените на тока ще надвишават 500 лв. при Радев.

“Виждате какъв брой костват и строителните материали и не разбирам какъв брой малоумни са тези хора. Ако ние управлявахме през днешния ден и строителите бяха начело, щях да им дам явен знак да си изпълнят договорите в период, тъй като при днешните цени - повишаване с над 30%, ще банкрутират. Затова би трябвало бързо да строят и да свършат работата на страната. А те ги карат да не работят, а да стоят да стачкуват без пари. 800 млн. лева сложихме в обособена сметка, с цел да разплатят това, което сме почнали, само че ги взеха. Всичко, за което в този момент стачкуват, беше приготвено, само че Асен Василев го взе, с цел да се похвали, че имал повече пари в бюджета. Ако и вашите пари за стадионите не бяха в обособена сметка, и тях щяха да вземат”, уточни Борисов.

“И цената на газа изпуснаха, само че дали в Кремъл или Вашингтон, тръбите ни бяха цялостни с газ и кранчето е в България. Е, доста ли съм интелигентен? Че мина през България, а не през Гърция и Турция”, съобщи още някогашният министър председател.

Протест ще има и на лекарите съгласно Борисов. Причината - дейностите на служебния кабинет по отношение на пандемията от COVID-19.

“А при нас пандемията беше първа вест. Сега един месец сме първи по смъртност, само че не е вест. Даже броя на умрелите не дават таблицата да се види. Дано не се случва това на нашия народ, за какво го вършат? Радев, Кацаров, за какво не ваксинирате хората, за какво не ги убедих, че единствено това избавя? Целият свят се имунизира и в този момент работи, а ние ще би трябвало да затваряме. Пак децата поставят онлайн, те какво са отговорни? Трябваше да се имунизират предходните месеци и в този момент да е умерено. Защото това е единственото лекуване, хапчета няма ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР