Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор,

...
Ако бяхме издигнали и друг кандидат за нов главен прокурор,
Коментари Харесай

Борисов за избора на Гешев: Обществото щеше ли да вярва на партиен кандидат?

Ако бяхме издигнали и различен претендент за нов основен прокурор, с изключение на Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да има вяра на партиен претендент? Така разяснява пред Нова телевизия министър председателят Бойко Борисов изборът на Иван Гешев нов основен прокурор на България.

Премиерът съобщи, че не утвърждава блокадата на Орлов мост, която проведоха протестиращи против Гешев, и акцентира, че върховенството на закона би трябвало да бъде спазвано. Блокадата стартира още в четвъртък сутринта, като придвижването на основното кръстовище беше възобновено съвсем денонощие по-късно.

По неговите думи на протестиращите е било обезпечено трасе до президентството, където да продължат демонстрациите си.

 „ Ако не бяха създали по този начин, да ги съберат някъде да се срещнат и да се сбият, да се окървави този ден, щеше да е непоносимо. “, сподели министър председателят, като добави, че ограниченията за сигурност са си заслужавали, заради простата причина, че бяха търсени провокации.

„ Какво би станало в случай че всеки кмет отиде да си закрие акцията на някое кръстовище? Правилно ли е? ", попита Борисов, визирайки появяването на претендента за кмет на София на " Демократична България " Борислав Игнатов на митинга на Орлов мост.

По неговите думи назначението на Гешев към този момент зависи напълно от президента Румен Радев.

Борисов разяснява и идните локални избори, като съобщи, че това е най-евтината акция на ГЕРБ.

„ Похарчили сме толкоз, колкото законът разрешава – в границите на дотацията и по банков път. Дарения не одобряваме и не сме приемали. За това и не разреших в зала " Арена Армеец " да се прави откриването, да е помпозно и скъпо ”, сподели министър председателят. Той изрично отхвърли опцията Йорданка Фандъкова да не стигне до балотаж в София.

Отговаряйки на въпрос какво мисли за упования на доста места в страната втори тур на изборите Борисов отговори, че това е хубаво, защото ГЕРБ ще бъде част от тези балотажи на доста места.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР