Ако Байдън спечели президентската надпревара, неговата администрация най-вероятно ще запази

...
Ако Байдън спечели президентската надпревара, неговата администрация най-вероятно ще запази
Коментари Харесай

Какво би успокоило пазарите според шефа на най-голямата банка в Югоизточна Азия

Ако Байдън завоюва президентската конкуренция, неговата администрация най-вероятно ще резервира твърдата позиция на Съединени американски щати във връзка с Китай, само че цялостната изразителност ще бъде смекчена, а това може да успокои пазарите. Това съобщи пред Си Ен Би Си Пиюш Гупта, основен изпълнителен шеф на DBS Group Holdings, най-голямата банка по активи в Югоизточна Азия.

„ Моето мнение е, че по тематиката за Китай позицията на Байдън няма да се разграничава доста от тази на Тръмп.  И двете партии в Съединени американски щати са на едно мнение във връзка с проблемите с Пекин, тъй че от президентството на Байдън може да се чака фокус по същите тематики. Съединени американски щати ще продължат с опитите да накарат Китай да отвори повече пазара си и да пази по-добре интелектуаланта благосъстоятелност “, разяснява той.

„ Промяната обаче ще бъде в реториката “, сподели Гупта, като прибавя, че постовете на Тръмп в Twitter и неговите дейности са „ държали пазарите в непрекъснато напрежение “.

Администрацията на Байдън би върнала някаква нормалност в метода, по който се предават известията и се подхващат дейности, сподели изпълнителният шеф на DBS. В същото време Байдън е по-вероятно да се схваща добре с комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати на запад, като да вземем за пример тези в Европа.

„ Макар че не чакаме понижаване на митата върху вноса от Китай или някаква сериозна смяна в политиката към азиатската страна, смекчаването на тона ще успокои нервите на пазарите “, безапелационен е Гупта.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР