Ако България влезе в нова поредица от избори, би било

...
Ако България влезе в нова поредица от избори, би било
Коментари Харесай

Според Кирил Петков нова поредица от избори ще е пагубна

" Ако България влезе в нова поредност от избори, би било в действителност пагубно и загуба на историческо време. И сега всеки народен представител би трябвало да си каже: " Аз за какво съм в това Народно заседание, каква е моята отговорност и към кого я нося ". Видяхме, че има смели хора и се надявам тения образец да бъде последван ".

Това сподели пред публицисти министър председателят Кирил Петков, откакто преди ден спортният министър в оставка Радостин Ваислев и петима депутати напуснаха " ИТН ". Решението им пристигна, откакто предходната седмица шоуменът и водач на партията Слави Трифонов реши да напусне ръководещата коалиция. В момента тройната коалиция сред Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България няма болшинство в Народното събрание и даже отделилите се от Има Такъв Народ да ги поддържат, то към момента няма да имат нужните най-малко 121 гласа.

" Фокусирали сме се да имаме 121 депутати, които да нямат зависимости, никой да не стопира смяната в антикорупционната комисия, никой да не стопира бюджета. Радостин Василев и депутатите споделиха, че тяхната преданост е към България и няма да позволен замяна на концепциите, които са им обещани със подмолни сделки и другарства от 20 години с хора като Орлин Алексиев. Сега въпросът е техният образец да бъде последван от още 7 индивида ", съобщи Кирил Петков.

Той добави, че няма подмолни сделки и изрази разбиране, че " Продължаваме промяната " ще срещнат и други съидейници. " Няма нищо подмолно, няма никакви сделки ", уточни министър председателят.

" Продължаваме диалози с доста хора, концепцията е всеки един да осъзнае голямата отговорност, която носи. Ако нямаме 22 закона плана до края на годината, губим и стопираме 12 милиарда европейски средства. Ако актуализацията на пенсиите не се случва, това е необикновен удар върху най-бедните пенсионери. В този миг младите фамилии не получават спомагателни данъчни облекчения. Горивата не престават да са на тези високи цени, а по едно и също време с това споделят диверсификация би трябвало да продължи по метода, по който го направихме ", сподели министър председателят какво ще се случи, в случай че не бъде призната актуализацията на бюджета от Народното събрание и се тръгне към нови предварителни избори.

Кирил Петков разяснява и пуснатия от Има Такъв Народ запис на Радостин Василев с депутатката Христинка Иванова, като разгласи, че той не чул опасност. " Долно е да записваш хора, с които работиш, те (ИТН- бел.ред) се пробват да вършат клевети ", сподели още той във връзка записа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР