Ако българин се откаже доброволно от гражданството си, той няма

...
Ако българин се откаже доброволно от гражданството си, той няма
Коментари Харесай

На първо четене: Отказът от българско гражданство ще бъде завинаги

Ако българин се откаже непринудено от поданството си, той няма да има право да си го възвърне назад. Това взеха решение депутатите с признати на първо четене промени в Закона за българското поданство. Предложението, което бе признато с болшинство, е на " Възраждане ".

" Когато едно лице се отхвърля непринудено от своето поданство, то отсега нататък трайно къса връзката с българската страна. В тези случаи би следвало да е погасило всевъзможни възможни висящи обществени отговорности към българската страна. Логично е и да загуби опцията да желае още веднъж възобновяване му ", е записано в претекстовете на законопроекта. Все отново е допустимо в него да настъпят промени при второто, дефинитивно приемане.

Друга смяна гласи, че би следвало във всички случаи на натурализация владеенето на български език да бъде належащо и наложително изискване във всички, а освен в някои от случаите на придобиване на поданство.

Депутатите одобриха и още два плана за промени в Закона за българското поданство - на Николай Алгафари от ГЕРБ-СДС и на Радомир Чолаков от същата парламентарна група. 

Сред другите признати оферти са, че българско поданство по натурализация към този момент ще могат да получават единствено хора, които не са осъждани за закононарушение от общ темперамент у нас в страната им по генезис или в трета страна, в случай че живеят в нея. Изключение ще има единствено за оправданите.

Досега чужденци, сключили брак с български жител и искащи да станат български жители, не бе належащо да се отхвърлят от първото си поданство. С новите промени обаче би трябвало да са минали най-малко три години от датата на подписване на брака.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР