Ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО

...
Ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО
Коментари Харесай

Стефан Янев: Решението на правителството е на българска територия да се разположат български войски

Ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО по Източния фланг, българското държавно управление смята, че тази мярка е оправдано да бъде изпълнена с български войски. Ще имаме български войски, които ще изпълнят тази задача на българска територия с българско командване. Това сподели в предаването "120 минути " министърът на защитата ген. Стефан Янев.
 
"България е суверенна страна и решенията се вземат в София съгласно българския народен интерес. Какви договаряния ще бъдат направени на военно-техническо ниво, ще стане ясно, когато стане ясно дали има потребност от някакъв вид увеличаване. Която и страна да каже - ние желаеме да дойдем тук с едни войски, това става с решение на българското държавно управление. А решението на българското държавно управление е на българска територия да се разположат български войски. Това не значи, че те ще вършат нещо по-различно с изключение на, че ще интензифицират своята подготовка ", изясни ген Янев. 
 
Няма потребност да идва НАТО да ни пази, както споделят някои, ние имаме войска, посочи Янев. Българската войска за това съществува и за това се готви - да ни пази.
 
Съвместно наблюдаване значи, че ще има минимум един български аероплан с непознат, разясни той.
 
НАТО, Съединени американски щати и Русия си приказват по неефикасен метод, съобщи българският боен министър пред Би Ти Ви.
 
Те си слагат ултиматуми вместо да употребяват дипломация. А би трябвало на първо време да дадем път на дипломацията да си свърши работата, счита Янев, който разяснява напрежението към Украйна в предаването "120 минути ".
 
В момента към 200 американски военослужещи организират обучение в Ново село. Те са със съответната техника и въоръжение. Тези тренировки се организират по проект. Има ротационен принцип - когато се изтеглят тези военослужещи, ще дойдат други за последващи взаимни тренировки, сподели Янев.
 
Военният министър обаче призна, че армията има потребност от модернизиране. Това е било подценявано от години, счита той. Сега задача на политическото водачество и на държавното управление е да подреди модернизацията на армията измежду другите цели.
 

 
Източници: бТВ, "24 часа "
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР