Ако бъде призната анексията от руския диктатор Владимир Путин на

...
Ако бъде призната анексията от руския диктатор Владимир Путин на
Коментари Харесай

Блинкън: Ако признаем анексията на Путин в Украйна, ще отворим кутията на Пандора за всички агресори

Ако бъде приета анексията от съветския деспот Владимир Путин на част от украинските територии, това в бъдеще ще отвори пътя за всички агресори по света. Кой няма да изиска да направи същото, знаейки че ще остане ненаказан. " Изявлението е на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в изявление за за NPR, представено от РБК-Украйна. 

„ Ако ратифицираме заграбването на земя от непозната страна и кажем: „ Това е обикновено,  можете да влезете, да я вземете със мощ и да я задържите “, ще значи да бъде отворена  кутията на Пандора за агресорите по целия свят, които ще кажат: „ Е, и ние ще създадем същото, и може да се измъкнем ", аргументира позицията си Блинкън.

В същото време държавният секретар акцентира, че не вижда войната на Русия против Украйна да се придвижва към своя край.

„ За да бъде реализиран дълготраен мир, съветският президент Владимир Путин би трябвало първо да се откаже от визията си, че Украйна, видите ли, е негова благосъстоятелност “, добави Блинкън.

Припомняме, че на 30 септември 2022 година Путин разгласи анексирането на окупираните територии на Украйна и подписа съглашение за така наречен „ присъединение на нови територии “ с Русия, а точно на Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области.

След този акт на съветския президент Общото заседание на Организация на обединените нации осъди противозаконното анексиране от Русия на територията на четири района на Украйна, само че Беларус, Северна Корея, Никарагуа, Сирия и самата Руска федерация отхвърлиха да поддържат решението на събранието.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР