Ако Асен Василев бъде предложен за вицепремиер от ПП-ДБ, ще

...
Ако Асен Василев бъде предложен за вицепремиер от ПП-ДБ, ще
Коментари Харесай

Румен Христов: Ако Асен Василев бъде предложен за вицепремиер от ПП-ДБ, ще го подкрепим

„ Ако Асен Василев бъде препоръчан за вицепремиер от ПП-ДБ, ще го подкрепим. “ Това сподели зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и ръководител на Съюз на демократичните сили Румен Христов за идната ротация.

Според него някои от министрите би трябвало да са политически фигури, с цел да носят отговорност и добави, че държавното управление евентуално ще изкара цялостен мандат.

Нова година - нови тествания за сътрудниците в ръководството

„ Преговорите за ротацията ще са в стеснен кръг евентуално. На тях ще са Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и евентуално Христо Иванов “, изясни Христов.

Решенията по какъв начин ще се извърши ротацията обаче ще се вземат в по-широк кръг.

„ Министърът на районното развиване Андрей Цеков и министърът на превоза Георги Гвоздейков работят добре “, съобщи Христов, само че отхвърли да разкрие кои министри в изпълнителната власт не работят добре.

Той обаче уточни, че в кабинета има министри анонимници. България има потребност от постоянно държавно управление, което е доста по-добро от едно служебно държавно управление, акцентира Румен Христов.

През март изтичат 9-те му месеца на поста

Той разяснява още, че измененията в ротацията ще бъдат разисквани с Движение за права и свободи.

Румен Христов посочи още, че за попълване състава на Конституционния съд се спрягат имената на Радомир Чолаков, Екатерина Захариева и Десислава Атанасова.

„ Десислава Атанасова би била добър парламентарен арбитър, само че ще ми липсва като началник на парламентарната група “, сподели той.

Вижте още във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР