Aко Александър Николов беше купувал газ през борсата, част от

...
Aко Александър Николов беше купувал газ през борсата, част от
Коментари Харесай

Хиновски: Нарушенията на Александър Николов са много

" Aко Александър Николов беше купувал газ през борсата, част от обвиняванията щяха да отпаднат. Сега виси въпросът, за какво някогашният шеф на " Мед " става началник на " Булгаргаз " и цените се подвигат ". Това разяснява енергийният специалист Иван Хиновски по Nova NEWS.

Бившият енергиен министър, един от заместниците му и някогашният началник на „ Булгаргаз " Людмил Йоцов, са упрекнати за причиняване на вреди на държавния газов снабдител в размер над 88 млн. лева

Хиновски счита, че разполагаме с прекомерно малко обстоятелства и числа от целия скандал с Александър Николов.

" Бих споделил, че нарушаванията му са доста. Дали има съответни стопански вреди на " Булгаргаз ", ще се види. Не е работа на министъра да се меси в корпоративните действия на сдружението. Голямата неточност на Николов е, че е споделил, че къса с съветския газ, само че през юли предходната година 100% от газа, влизащ у нас, е съветски. Нямаме никаква диверсификация. Преки контракти за закупуване на газ от търговци не са законно деяние на Николов, трябвало е да разгласи търг или да потърси газовата борса ", съобщи той. И добави, че министърът има обвързване да осведоми КЕВР за структурни промени в бизнес кейса на " Булгаргаз ", само че не го е направил ", означи Иван Хиновски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР