Акнето е заболяване, което засяга не само кожата на лицето,

...
Акнето е заболяване, което засяга не само кожата на лицето,
Коментари Харесай

Как да се справим с пъпките по гърба или деколтето

Акнето е заболяване, което визира освен кожата на лицето, само че и други елементи на тялото, най-често гърба. Причината за грозните пъпки по гърба е сходна на тази, която предизвиква промени в лицето, най-често - хормонални съмнения в тялото ни. Образуването на акне е благоприятствано и от неправилната хигиена, потреблението на несъответствуваща козметика и неприятните хранителни привички.

Ето препоръки, които ще ви оказват помощ да се предпазите от акне по гърба или да се отървете от него, в случай че към този момент сте се сблъскали с казуса:

•          Внимавайте с козметиката, даже елементарният шампоан, който се стича по гърба ви, може да аргументи обриви по кожата.

•          По време на ежедневната хигиена, не забравяйте за гърба, отделете на това място същото внимание, както, да вземем за пример, на лицето. Вземете душ два пъти дневно с топла, само че не гореща вода. Използвайте мека гъба, за предпочитане - на специфична ръкохватка, с цел да достигнете до всички труднодостъпни места по гърба.

•          Не се отхвърляйте от физическата интензивност, само че не забравяйте постоянно да вземете душ след подготовка. Потта плюс непотребния себум е чудесна среда за размножаване на бактерии.

•          Избягвайте слънчевите бани. Отначало кожата ще наподобява по-добре, само че по-късно ще забележите доста утежняване на положението й. Освен това се откажете от солариума.

•          Откажете цигарите!

•          Променете питателните си привички. Избягвайте лютите подправки и сладкишите.

•          Избягвайте да носите тесни облекла. Изберете ефирни, направени от естествени, " дишащи " материали като памук.

•          Ако към този момент имате пъпки, не ги изстисквайте – това освен ще ги популяризира, само че може и да остави белези.

Как да се отървете от акне по гърба?
Три ефикасни маски, с които ще елиминирате пъпките от лицето си
Всяко едно момиче, а и жена има проблеми с пъпките рано или късно. Причината за тяхната поява може да е от друг тип. Пъпките се поя...

1.         Използвайте билкови вани (препоръчват се вани от лайка, култивиран чай и трицветна теменуга). Те освен ще освежат кожата, само че и ще я дезинфекцират нежно. Популярни са и вани с добавка на квас.

2.         Пийте инфузии от билки.

3.         Поне един път седмично използвайте пилинг, който съвършено почиства кожата и отстранява непотребния епидермис.

4.         Наспивайте се.

5.         Борете се със напрежението - остатъкът от кортизол нарушава хормоналния баланс, заради което дълготрайният стрес също се отразява неподходящо на кожата ви.
Ежедневните привички, които могат да ви образуват пъпки по лицето
Красивата, добре поддържана кожа на лицето изсква работа. Подходяща козметика, постоянни процедури, здравословен метод на живот - всичко...

6.         Използвайте деликатна козметика, основана особено за кожа, склонна към акне. Нанасяйте я върху цялата област на гърба (гелове за измиване и пяна, овлажняващи кремове).

7.         Нанесете маска с квас - съдържа витамини от група В и потребни минерали.

8.         Опитайте цинкова паста, която се предлага в аптеките - има антибактериални и стягащи свойства.

9.         Измийте кожата си с тоник от лимон, краставица или алое – можете да си ги приготвите сами вкъщи.

10.      Използвайте антибиотична терапия – само че единствено при по-тежки форми на акне и след консултация с вашия лекар
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР