Акнето е един от най-разпространените кожни проблеми, който засяга хора

...
Акнето е един от най-разпространените кожни проблеми, който засяга хора
Коментари Харесай

7 мита за акнето


Акнето е един от най-разпространените кожни проблеми, който визира хора на друга възраст.

Протича с инфектиране, нараснал бактериален напредък, нарастване на секрецията на себума и задръстване на порите.

Може ли храната, която изразходване да ни докара досадните пъпки, вреди ли тютюнопушенето на положението на кожата?Всекиот нас си задава сходни въпроси. Ето няколко мита за акнето, част от които не са вярни:

Храните, коитo ядем провокират акне

Има проучвания, резултатите от които потвърждават, че няма връзка сред храненето и появяването на акне, само че актуалната просвета сочи тъкмо противоположното. Сладките неща постоянно водят до появяването на досадните пъпки. Причината се корени в това, че захарта подтиква производството на инсулин. Ако желаеме да имаме чисто лице, би трябвало да заобикаляме храни с висок гликемичен показател като шоколад, газирани питиета, торти и други.

Акнето също може да се появи и заради хормоните, съдържащи се в млякото, което усилва производството на мазнини. Излишъкът му запушва порите и предизвиква появяването на комедони. За да имаме чиста кожа, би трябвало да ядем артикули с невисок гликемичен показател като пълнозърнест самун, кашу, карфиол, краставици. Консумацията на яйца, месо, гъби и морски блага, богати на цинк, могат да оказват помощ за възобновяване на кожата след акне. Също по този начин витамин А улеснява заздравяването на акнето. Това е причина да включим моркови, зеле и спанак в нашето меню.

Тютюнопушенето предизвиква акне

Тютюнопушенето не провокира появяването на акне. Просто нездравословният табиет утежнява регенерацията на кожата, при което акнето се лекува още по-бавно.

Декоративната козметика предизвиква пъпки

Не всяка козметика е неприятна за кожата. Ако използваме артикули, които са създадени особено за проблематична кожа, няма да имаме акне. В някои марки има огромно количество алкохол, което изсушава кожата и провокира раздразнение, което от своя страна е причина за разпространяването на акнето. Също по този начин прекомерно мазната козметика запушва порите и омазнява в допълнение кожата, което също не е хубаво.

Козметиката, която ще ни защищити от акне, би трябвало да съдържа ретинол, натурални пепти и алое вера, които да подтикват производството на колаген.

Слънчевите лъчи гонят акнето

Този мит не е правилен. UV лъчите подтикват работата на мастните жлези, което води до появяването на ново акне. Ето за какво когато имаме доста пъпки по лицето или други елементи на кожата, не би трябвало да се излагаме на слънце, тъй като ще задълбочим казуса.

Стресът предизвиква акне

Нищо сходно. Новите пъпки не са резултат от стрес. Но в случай че към този момент имаме акне, стресът може да утежни лекуването.

Хигиената на лицето гони пъпките

Акнето, както и черни точки, се предизвикват от задръстване на порите с остатък от себум. Ето за какво даже и да измием лицето си пет пъти дневно, това няма да ни помогне в битката с акнето. Напротив, това ще докара до по-голямо неспокойствие.

Съдържащите сулфат сапуни и почистващи лосиони единствено изсушават кожата.Затова измиването на лицето би трябвало да бъде нежно, с подобаваща козметика, след което водата да се попие с чиста забрадка.

Свързани публикации.. Безопасно разчистване на кожата при акне 0 Акне – произход на досадните пъпки 0 3 признака за липса на колаген в тялото 0

Пастата за зъби предотвратява акне

Пастата за зъби съдържа сода за самун, етерични масла, ментол и триклозан, които избелват зъбите, само че сигурно не могат в битката с акнето. Те единствено ще изсушат кожата и ще провокират обриви.

По-добре е да се употребяват артикули за лекуване на акне, които съдържат бензоил пероксид.

Не изстисквайте пъпките

Никой от нас не обича да върви с черни точки и гнойни пъпки по лицето, само че изстискването им с пръсти не е решение. По кожата и под ноктите ни има куп бактерии, които единствено ще възпалят в допълнение кожата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР