Акнето е един от най-досадните кожни проблеми, с които се

...
Акнето е един от най-досадните кожни проблеми, с които се
Коментари Харесай

За какви болести алармира акнето

Акнето е един от най-досадните кожни проблеми, с които се сблъскват множеството хора. Истина е, че постоянно то се предава по завещание, поради предразположеността на кожата към обриви, само че също по този начин то може да бъде породено и от проблеми с някой орган в тялото ни. Затова е значимо да знаем защо може да ни предизвестява кожата ни, посредством тези обриви.

Кожните обриви не постоянно са свързани с проблематична кожа, предават от Zdrave.to. Понякога акнето е сигнал за заболели вътрешни органи. За да знаете какво се случва с тялото ви, би трябвало да внимавате за това къде са съсредоточени обривите.

Акне по челото
Акнето в горната част на челото демонстрира проблеми с храносмилателната система – дебелото черво и пикочния мехур или хормонални промени. Ако обривите се появят в долната част на челото, тогава индивидът може да страда от бодърствуване, мощен стрес или неприятно кръвообращение.

Обрив по носа
Акнето по носа демонстрира нарушавания на сърдечно-съдовата система. Също по този начин може да е сигнал за неприятно хранене.

Акне наоколо до очите
Ако се появи акне покрай очите – бъбреците ви не работят добре и имате липса на витамини.

Обрив покрай устните
Обърнете внимание на храносмилателната система, в случай че имате акне покрай устните. Тогава могат да се появят запек, неприятно храносмилане, чревни колики. Тази част от лицето, сходно на зоната към очите, е доста сензитивна. Останките от кисели храни (лимон или оцет в сосове) могат да раздразнят кожата ви и да причинят инфектиране. В същото време остатъците от мазни пържени храни могат да блокират порите. В резултат на това се появява обрив наоколо до устните.

Акне по бузите
Акнето по бузите е сигнал за проблеми със стомаха или червата. Пъпките на дясната буза сочат, че би трябвало да се откажете от пушенето и да спрете да се нервирате. Проблемите в лявата буза са сигнал за проблеми с черния дроб.

Обрив по брадичката
Акнето по брадичката и долната челюст се появява заради нарушаване на ендокринната система, болести на репродуктивните органи и бъбреците. Акнето в тези елементи на лицето е обвързвано както с менструалния цикъл при дамите, по този начин и с хроничния хормонален дисбаланс. Той също по този начин демонстрира злоупотребата с кафе или алкохол и намален имунитет. При непрекъснати обриви специалистите поучават да се подложи на медицински обзор. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР