АККРА, Гана (АП) — Законопроект, който криминализира ЛГБТК+ хората в

...
АККРА, Гана (АП) — Законопроект, който криминализира ЛГБТК+ хората в
Коментари Харесай

Законопроектът срещу ЛГБТК+ в Гана предизвика международно осъждане, след като беше приет от парламента

АККРА, Гана (АП) — Законопроект, който криминализира ЛГБТК+ хората в Гана и техните поддръжници, провокира интернационално наказание в четвъртък, откакто беше признат от Народното събрание, с Обединените народи го нарекоха „ надълбоко смущаващо “ и настояха то да не става закон.

В изказване Равина Шамдасани, представител на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации, сподели, че законопроектът уголемява обсега на наказателните наказания против лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и странни хора просто за това, че са такива, каквито са и заплашва наказателни наказания против тези, които се възприемат като техни съдружници.

„ Съгласното държание сред лица от един и същи пол в никакъв случай не би трябвало да бъде криминализирано... Законопроектът, в случай че стане закон, ще бъде корозивен и ще има негативно влияние върху обществото като цяло “, сподели тя.

Законопроектът, който беше гласуван от Народното събрание на западноафриканската страна в сряда, беше показан за първи път преди три години. Той криминализира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР