Акита Ину може би е единствената порода в света, считана

...
Акита Ину може би е единствената порода в света, считана
Коментари Харесай

Заболявания при Акита Ину

Акита Ину може би е единствената порода в света, считана за естествен монумент в родната му страна, Япония. Тази японска порода е създадена за лов на наедрял дивеч като мечки, лосове и глигани. В Япония през днешния ден постоянно се среща да бъде в ролята на полицейско куче или куче надзирател. Акита е с огромни размери, тегло от 32 до 52 кг.

Външните му белези са типични за шпица: клиновидна глава, триъгълни уши, правоъгълно тяло с гъста златиста и бяла четина, както и извита над гърба му опашка.

Запомнете, че всички чистокръвни кучета, в това число Акита, имат капацитет да развият генетични здравословни проблеми, тъкмо както всички хора имат капацитет да наследят несъмнено заболяване.

Не вярвайте на развъдници, които дават 100 процентова гаранция за бъдещото здраве на кучетата, в реномирания развъдчик ще бъдат почтен и открити по отношение на здравословните проблеми на съответната порода и честотата, с която те се появяват.

Акитата има някои особености, които могат да бъдат проблем, изключително в случай че не внимавате от къде купувате. Те включват кучешка дисплазия на тазобедрената става и лакътя, прогресивна недоразвитост на ретината и автоимунен хипотиреоидизъм. Най-малкото помолете селекционера да покаже доказателства, че и двамата родители на кученцето имат добра, отлична или приемлива оценка на тазобедрената и обзор на очите на кучето.

Допълнителни документи, които се предлагат, само че не се изискват, са оценките на коляно и лакът. Не купувайте кученце от развъдчик, който не може да ви даде писмена документи, че родителите са нямали здравословни проблеми, които засягат породата. Това, че кучетата са " тествани от ветеринар " не е сурогат на генетичните здравни проби.

Затлъстяването може да бъде забележителен здравен проблем при Акита. Ако е налице това положение, допустимо е да аргументи ставни проблеми или да утежни налични такива. Също може да докара до метаболитни и храносмилателни разстройства, болки в гърба и сърдечни болести при Акита Ину.

 Болести при акита

Акита са предразположени към постоянно срещано положение, наречено хипотиреоидизъм, при което тялото не създава задоволително хормони на щитовидната жлеза. Признаците могат да включват суха кожа и четина, загуба на коса, сензитивност към други кучешки кожни болести, наддаване на тегло, боязън, експанзия и други промени в държанието. Лечението нормално включва заместващи хормони, дадени под формата на хапче.

Бедрата, и лактите са изложени на риск от дисплазия, наследствено заболяване, което предизвиква погрешно развиване на ставите и води до артрит при кучето. Сковаността в лактите или бедрата на вашето куче Акита, може да се трансформира в проблем, изключително в зрелост. Възможно е да забележите накуцване или усложнения при ставане от легнало състояние.

Лимфомът или лимфосаркомът е тип рак, който визира Акита повече от други породи. Това заболяване кара тялото да образува анормални лимфоцити, които са тип бели кръвни кафези. Тъй като белите кръвни кафези могат да бъдат открити в цялото тяло, този рак е допустимо да се появи съвсем на всички места. Лимфомът е лечима форма на рак с отличен триумф при кучета, подложени на химиотерапия.

Важно е да отбележим, че нито един от тези здравословни проблеми при Акита може да не сполети вашето куче, само че е добре да сте наясно с фамилната му история и характерностите на породата. По този метод можете да вземете превантивни ограничения и да осигурите добре здраве на вашия четириног другар.

Ако си търсите такова куче, вижте тези разгласи и цени за Акита.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР