„Акатамус“ - първото по рода си училище за театрални и

...
„Акатамус“ - първото по рода си училище за театрални и
Коментари Харесай

Училище по театрални и музикални изкуства стартира в България

„ Акатамус “ - първото по рода си учебно заведение за театрални и музикални изкуства отваря порти през новата образователна година в София. „ Акатамус “ е неповторим, нов план и е продължаваща степен на образование за гимназисти с заложба в региона на театралното и музикалното изкуство. Целта на учебното заведение е да слага възпитаниците си в мултикултурна артистична среда, да предизвика гения им, с цел да разкрият целия си капацитет.

Основател и идеолог на „ Акатамус “ е Юлия Аткова, която има над 40 годишен опит в региона на българското обучение и 25 години процедура като шеф на образователно заведение. „ Акатамус” е като една лаборатория за развъждане на даровити деца в среда, в която знанията са премеждие, а заниманието – съществено занятие. Те ще могат свободно и умерено да опитват, да открият неподозирани до момента способности и гении и да ги надградят под умелото управление на отдадени учители и експерти “ – споделя Юлия Аткова и показва част от екипа в учебното заведение.

Директор на театралния департамент в „ Акатамус “ е режисьорът Антон Радославов. Отделът за музикално изкуство е поверен на Даниела Станкова - научен музикант и дълготраен учител по вокално майсторство. Сред първите членове на особено учредения креативен съвет са актьорите Тодор Доцев, Яна Титова и Елена Атанасова, писателката Камелия Кучер и Крис Захариев – един от най-популярните млади влогъри и режисьори.

Училището започва с банкет в две съществени паралелки: по „ Актьорско майсторство”и „ Поп и джаз пеене”.Професионална частна гимназия по театрални изкуства и мениджмънт „ Акатамус” ще даде опция за частични и цялостни стипендии на надарени деца на артисти и хора на изкуството в затруднено състояние и деца -сираци или от фамилии в неравностойно състояние.

„ Вярвам, че в случай че на едно даровито дете бъде обезпечена подобаваща среда с опция за развиване, това ще помогне за разрастване на гения му и за пълноценното му развиване като персона. Учениците ни ще бъдат възпитавани в неприкритост, почтеност и честност, интелигентно любознание и обществена ангажираност, лично достолепие и сериозно мислене. С екипа ни мощно имаме вяра, че това предизвиква вярата в личните благоприятни условия и ускорява желанието за триумф. “, разяснява Юлия Аткова – създател на учебното заведение.

Повече за „ Акатамус “

Професионална частна гимназия по театрални изкуства и мениджмънт „ Акатамус” е естествено продължение на Детска градина и Основно учебно заведение „ Куест”, основани преди повече от 25 години. Вдъхновени от достиженията на доста свои ученици, намерили сполучлива креативна реализация, екипът на „ Куест “ основава условия и атмосфера децата с изявени способности и гении в областта на музикалното и театралното изкуство да ги развият и усъвършенстват в новия план „ Акатамус “.

Обучението в „ Акатамус” ще съчетава обичайните способи в осъществяване на образователните стратегии на МОН с новаторски подходи за адаптиране към новото потомство и провокациите на актуалните условия. Часовете по предприемачество се допълват от мениджмънт, стопанска система, иновация, маркетинг, реклама, финанси и кариерно развиване.

Паралелките, които се откриват са по „ Актьорско майсторство” и „ Поп и джаз пеене”, като всяка от тях има своите специфики.

Актьорско майсторство- Уроците по актьорско майсторство включват: трагична игра, разиграване на истории, странствуване с въображение, театрални игри, импровизации, музика и танци в разнообразни стилове, тирада и драма, комбинация.Целта е осъзнаване на трагичния капацитет на всяко дете и основаване на условия, в които децата да опитват, да откриват, и да бъдат провокирани да развиват креативните си качества.

Поп и джаз пеене - С програмата по „ Поп и джаз пеене” се цели учениците да придобият вокално-изпълнителски умения за солово осъществяване на жанрови произведения от съществени стилови наклонения в поп и джаз музиката. Те включват: насърчаване на музикалната памет, преодоляване и използване на главните вокално-технически похвати, стимулиране на импровизационен нюх и интерпретаторски умения и други.

Допълнителна информация може да бъде открита на адрес:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР