Академията на Министерството на вътрешните работи и висши военни училища

...
Академията на Министерството на вътрешните работи и висши военни училища
Коментари Харесай

Увеличават приема в направление Националната сигурност при поискване от армията и МВР

Академията на Министерството на вътрешните работи и висши военни учебни заведения ще могат да образоват повече студенти по професионално направление " Национална сигурност " , в случай че системите на Министерство на вътрешните работи и на защитата се нуждаят от повече фрагменти за гарантиране сигурността на страната. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание.

Добавя се логаритъм за установяване на приема в четири висши учебни заведения, друг от прилагания за одобряване на броя на одобряваните за образование студенти и докторанти в останалите държавни университети.

Освен в Академията на Министерство на вътрешните работи, фрагменти за запазване на националната сигурност се приготвят и в три висши военни учебни заведения - Военната академия " Георги Стойков Раковски " в София, Националния боен университет " Васил Левски " във Велико Търново и Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров " във Варна.

Въпреки че фрагменти за националната сигурност се образоват и в други университети, единствено на възпитаниците на тези четири учебни заведения се обезпечава наложителна работа в съответните структури, което е причина за гарантиране на нужния брой готови фрагменти за осъществяване на функционалните задания на държавните органи.

Обучението на повече студенти ще бъде допустимо след стимулирано предложение на министрите на вътрешните работи и на защитата до министъра на образованието и с решение на държавното управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР