Академията Grow IT ще осигури над 300 работни места в

...
Коментари Харесай

Безплатна академия за ИТ специалисти отвори врати в Плевен


Академията Grow IT ще обезпечи над 300 работни места в ИТ сферата в Плевен
(снимка: GrowIT)

Днес в Плевен започва активността си безвъзмездна академия за образование на експерти в областта на осведомителните технологии. Участниците в GrowIT ще придобият нови умения и опция за професионална реализация в една от най-атрактивните специалности, даже да нямат доскорошен опит в региона.

Обученията ще бъдат осъществени в хибриден формат – присъствено и онлайн. Програмата ще се организира два пъти седмично, в границите на идващите три месеца. Участниците ще придобият съществени умения за начинаещо равнище WebUI софтуерни разработчици.

Успешно миналите академията ще могат да стартират своята първа работа в ИТ  сектора. Те ще работят върху основаване на прототипи за софтуерни решения за български и европейски започващи компании, оповестиха от GrowIT.

Очаква се обучителната стратегия на Grow IT да обезпечи над 300 работни места в областта на осведомителните технологии в Плевен в идващите пет години, за подкрепяне на икономическото развиване на Северна България.

Целта на академията в дълготраен проект е да трансформира Централна северна и Северозападна България в новия софтуерен хъб на България. Бъдещите експерти ще имат опцията да станат част от екипа на компанията ClearWare – профилирана в софтуерно създаване на новаторски артикули.
още по темата
Създател на GrowIT Academy е специалистът с 20-годишен опит в региона на осведомителните технологии Теодор Тодоров. Той е създател на ClearWare, в която ще стартират работа най-хубавите участници в академията, както и основен механически шеф на стартъпа nPloy.

„ Развиването на Плевен като привлекателен център за софтуерни специалисти е идея за мен. Вярвам, че подпомагането на първите стъпки на начинаещите ИТ експерти, както и преквалификацията на хора от други сфери, ще спомогне за децентрализирането на бранша ”, разяснява Тодоров.

Академията, съгласно него, ще бъде път към превръщането на западната и централната част на Северна България в атрактивна дестинация за новите програмисти, а това ще подкрепи и икономическото развиване на района.

Следващото издание на GrowIT Academy ще започва при започване на 2023 година, а част преподавателския екип ще бъдат специалисти, които ще слагат фокус върху придобиване на умения за работа с WebUI (JS/TS),.net, Java и Python.

Участниците ще могат да се включат в академията след  кандидатстване и прелиминарен асортимент, като детайлностите ще бъдат оповестени преди началото на второто издание.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР