Академици твърдят, че са разкрили загадка на две хиляди години,

...
Академици твърдят, че са разкрили загадка на две хиляди години,
Коментари Харесай

Библейска бомба: Археолози откриха мястото, на което Исус е превърнал водата във вино

Академици настояват, че са разкрили мистерия на две хиляди години, както и доказателството, че Новият завет е исторически правилен. Евангелието на Йоан споделя за историята, в която Исус Христос трансформира водата във вино по време на женитба в Кана. Според преданието, Исус, майка му Мария и негови почитатели са поканени на женитба и, когато виното свършва, Исус превръща водата във вино, написа " Дейли Стар ".

Поклонници години наред имат вяра, че чудото е станало в Кафр Кана, град в северната част на Израел, покрай Галилейското езеро.
Но при ефектен процес на нещата, археолози в този момент имат вяра, че Кана от Библията в действителност е прашна хълмиста околност, ситуирана на към 8 километра от града.

А техни фотоси демонстрират съответното място на тяхната неповторима находка.

Редица безапелационни следи навеждат на мисълта, че мястото в действителност е Кхирбет Кхана, еврейско населено място, което е съществувало сред 323 година преди новата епоха до 324 след Христа.


Разкопките са разкрили мрежа от тунели, употребявани за християнски поклонения, белязани с кръстове и надписи Кирие Йесу (Kyrie Iesou), гръцка фраза, означаваща Господ Бог.
Също по този начин е имало олтар и лавица, върху която е имало остатъци от каменен съд.



Доктор Том МакКъла (om McCollough), който управлява разкопките, съобщи, че е имало още три места, за които се твърди, че са Кана от историята. " Но нито едно от тях няма набора от толкоз безапелационни доказателства, като Кхиберт Кхана. Открихме огромен християнски пещерен комплекс, употребен от християнските поклонници, които са пристигнали да почетат чудото на превръщането на вода във вино. Този комплекс е бил употребен от края на пети век или началото на шести век до интервала на кръстоносците през 12 век ", споделя той.

" В текстовете на богомолци, с които разполагаме от оня интервал, описващи това, което поклонниците са видели и правили, когато са дошли в Кана до Галилей, съответстват доста близо с комплекса, който ние открихме ", прибавя ученият.

Като част от доказателствата МакКъла показва работата на живелия през първи век израелски историк Флавий Йосеф. По думите му, неговото географско изложение на Кана съответствува с мястото на Кхирбет Кана и съответстват логичен с неговите пътувания.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР