Академик (София) направи крачка към класиране за полуфиналите в турнира

...
Академик (София) направи крачка към класиране за полуфиналите в турнира
Коментари Харесай

Академик отива в Плевен с добър аванс

Академик (София) направи крачка към класиране за полуфиналите в шампионата за Купата на България, надигравайки вкъщи Спартак (Плевен) с 83:68 (26:19, 15:13, 20:18, 22:18). Така възпитаниците на Георги Давидов ще се насочат към четвъртфиналния реванш в зала “Балканстрой” с удобен задатък от 15 точки, който противниците им ще би трябвало да преодолеят, в случай че желаят да стигнат до последните четири в конкуренцията.

Четирима играчи на Академик приключиха с двуцифрени точкови индикатори, водени от Лъчезар Димитров, осъществил 19 точки, които комбинира със 7 битки, 7 асистенции и 5 отнети топки. Николай Николов се включи добре от пейката с 15 точки, 7 битки и 4 отнети топки, а Николай Грозев с 12 и Андрей Иванов с 11 допълниха карето топреализатори за спечелилите.

Домакините завоюваха първата четвърт с 26:19, превъзмогвайки положителното начало на Спартак. Плевенчани започнаха по-добре и водеха с 6:12 в средата на началния интервал, само че по-късно Академик затвори тази част със серия от 20-7, след което задържа водачеството до самия край. Плевенчани се приближиха на три точки рано през вторите 10 минути, само че на полувремето разликата бе 9 точки - 41:32. Почти незабавно след подновяването на играта първата двуцифрена разлика бе факт за 44:34, а макар опитите на гостите, “студентите” останаха напред за 61:50 преди последната четвъртина, която още веднъж бе на тяхната сметка и те се поздравиха с триумфа - 83:68.

Николай Маринов с 21 точки бе най-резултатен за плевенчани, до момента в който Денислав Вутев и Николай Върбанов вкараха надлежно 11 и 10 точки. Селекцията на Александър Дяковски направи с 8 неточности повече от съперника (19 против 11) и стреля едва от тройката (5/22). Реваншът е на 16 януари.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР