Акад. Николай Денков: Решенията в ГЕРБ ги взима ПеевскиАсен Василев:

...
Акад. Николай Денков: Решенията в ГЕРБ ги взима ПеевскиАсен Василев:
Коментари Харесай

Кирил Петков: България може да бъде нормална европейска държава, а не периферия на Русия, Митрофанова ме плашеше с Путин

Акад. Николай Денков: Решенията в ГЕРБ ги взима Пеевски

Асен Василев: Кой модел желаете за България - европейския или латиноамериканския

„ Няма да предадем нито правилата, нито гласоподавателите си – ще се борим за промени! “, „ Искаме европейска България и ще довършим започнатото! “ – това единствено част от поръчките, които управлението на Политическа партия „ Продължаваме Промяната “ направи пред над 600 делегати на партията от цялата страна по време на второто Общо заседание през днешния ден, 30 март.
Събитието беше намерено от премиера акад. Николай Денков.

„ Когато избирахме датите - 30 и 31 март, смятахме, че ротацията към този момент ще се е осъществила и в една по-спокойна вътрешнополитическа конюнктура ще можем да изберем претендентите за евроизборите и да разгледаме нашите вътрешнопартийни проблеми и въпроси. Вместо това се оказа, че всъщност през днешния ден откриваме нашата предизборна акция за националните избори “.

А по какъв начин се стигна дотук?

„ Преговорите бяха прекратени доста преди този момент да стане ясно в медиите. След първия ден, в който постигнахме прогрес в договарянията – обсъждайки по какъв начин да придвижим България напред, на втория ден преговорният екип от другата страна пристигна със следното известие: „ Забравете какво сме говорили през вчерашния ден. Започваме отначало “. Още тогава беше ясно, че част от другата страна на масата към този момент отбиваше номера и единствено Мария Габриел искаше да има същински договаряния. Оттам идваше и цялата прибързаност да се върне мандатът по-рано “, сподели акад. Денков като изрично акцентира: „ Решенията в ГЕРБ ги взима Пеевски. И това би трябвало да бъде ясно “.

А обстоятелствата, които би трябвало да бъдат ясни на некоалиционните сътрудници показа съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.
„ Докато вие си мислехте, че ни надигравате тактически, се случи една огромна стратегическа смяна, от която няма връщане обратно – смяната в съзнанието на хората. Българите си трансформираха упованията и мисленето. Само допреди две години и половина България беше дребна и бедна страна в главите на хората, а в този момент България е огромна и богата страна, в случай че няма корупция и обири. България беше доста крадена, а не бедна “ – с тези думи се обърна Петков към останалите политически партии и добави: „ Няма да предадем нашите гласоподаватели. Не се огъваме. Не ни е боязън. Ще преговаряме, само че нищо няма да бъде на цената на нашите правила “.
А кои са правилата, за които се бори „ Продължаваме Промяната “ – „ България може да бъде една естествена европейска страна, а не външна страна на Русия “ – съобщи Петков. – „ Ограничихме съветската хватка. За две години и половина България към този момент не внася съветски газ и не зависи от Путин дали ще е топло през зимата или не. Не сме подвластни от съветския нефт. Изгонихме 70 сътрудници на ГРУ от България. Няма да не помни по какъв начин Митрофанова ми сподели: „ Ако не си промениш решението за тези 70 индивида, ще се обадя на Путин “. И всичко това се случва на фона на действителността, а тя е: „ България си смени образа пред света, когато поддържа Украйна. 1/3 от потребностите на Украйна бяха покрити от България при започване на войната. “

Петков направи ретроспекция на развиването на Промяната – партията започва със 70 души екип, с положително обучение и нулев политически опит, само че с една фантазия – естествена европейска страна.
„ Заварихме една надълбоко превзета страна в разнообразни аспекти. На хората толкоз доста им тежеше, че години наред нищо не се трансформира – неустойчивост, застоялост. Имаше жадност за смяна и хората ни повярваха. Спечелихме изборите, само че това не беше задоволително – координацията сред служби, регулатори, правосъдна власт и някои медии вършат по този начин, че демокрацията да бъде оскъдна. И ние тъкмо за това се борим – демокрацията да направи по този начин, че тези структури да работят още веднъж за хората. България е богата страна и постоянно е имала капацитет, само че трябват промени “, безапелационен беше съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ и даде поръчка, че когато ПП-ДБ стане първа политическа мощ на идващите парламентарни избори, ще довърши започнатото.

Каква България желаеме е въпросът, който сложи другият съпредседател на Политическа партия и министър на финансите Асен Василев. –„ По кой модел желаеме да се развива България - европейски, при който приходите порастват, неравенствата понижават, без да се подвигат налозите и без спънки. Или латиноамерикански. Това е същинския избор, който стои пред нас като българи. Моделът на България е всички да могат да вземат участие и да берат плодовете на своя труд, а не парите да отиват в малцина „ назначени бизнесмени “. Ако желаете европейския модел, ние би трябвало да водим тази политика. “
Василев акцентира, че макар напъните да се покаже, че през последните 3 години нещата в страната не вървят добре, обстоятелствата потвърждават тъкмо противоположното: „ По отношение на Брутният вътрешен продукт - за 3 години сме наваксали толкоз, що се касае за 12-те години ръководство на ГЕРБ.
Средната пенсия нараства до 883 лева през 2024 година, спрямо 382 лева през 2020 и 288 през 2009 г.; междинна работа заплата през 2009 е 620 лева, до 2020 нараства до 1390 лева, а за още три години става 2120 лева “

През последните две години и половина Политическа партия организира „ човешка политика “ – „ Това не са подаяния. Това разрешава на българите да живеят обикновено и да не би трябвало да избират сред хляба и лекарството. Ако желаеме да сме европейци, би трябвало да се грижим за нашите родители и този растеж на стопанската система ни разрешава да го създадем “, сподели Василев.
Част от специфичните посетители на събитието бяха и ръководителите на съдружните сътрудници на партиите от „ Демократична България “ – Христо Иванов и Атанас Атанасов.
„ Представители сме на общността на българския народа, която желае европейския и атлантическия път на развиване. Искам да благодаря на нашите съдружни сътрудници. През целия този интервал от време създадохме общ тим, който би трябвало да продължи. Сега следва новото тестване, пред което ни изправиха довчерашните ни „ сътрудници “, сподели Атанасов. Той прикани президента изборите да се проведат 2 в 1 дружно с изборите за европейския парламент.
„ Излизайки на историческата сцена, избрахте да сложите в своето има „ смяната “. Мисля, че знаете, каква голяма цена има тази поръчка, с цел да се случи смяната на България. Звучи добре. Всеки споделя: „ И аз желая да съм смяната “. Но не се обърквайте. Това, което виждам в лицата на хората в залата, е, че тази отмалялост е пролетна отмалялост и тя няма да ни спре. Защото смяната няма опция. България е второто име на вярата за всеки един от нас. България е по-голяма от всички нас. Затова ще продължим да вършим измененията “, сподели Иванов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР