Акад. Николай Денков и президентът Румен Радев. Снимка: Facebook Президентът Румен

...
Акад. Николай Денков и президентът Румен Радев. Снимка: Facebook
Президентът Румен
Коментари Харесай

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Акад. Николай Денков и президентът Румен Радев. Снимка: Фейсбук

Президентът Румен Радев връчи втория изследователски мандат на представителя на „ Продължавам Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ акад. Николай  Денков. 

Припомняме, че през вчерашния ден от ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да вземат участие в опити за държавно управление с втория и третия мандат. А тази заран от ПП-ДБ оповестиха, че.

В случай, че поръчката бъде изпълнена, Радев има седемдневен период да връчи третия изследователски мандат за сформиране на кабинет. Това може по принцип да стане още на следващия ден, само че и в последния ден на периода. При сходен сюжет досието се дава на ръководителя на парламентарна група , с което на него се разпорежда да уточни номинация за министър председател. Ако и този мандат се провали, за неговото осъществяване няма период, то тогава се минава към идната конституционна стъпка .

Според новите правила, президентът би трябвало да уточни за длъжностен министър-председател един от шестима представители на институции у нас . Сред тях са ръководителят на Народното събрание Росен Желязков , шефът на Българска народна банка Димитър Радев или неговият заместител, ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев или неговият заместител,. В случая изборът е още по-ограничен, защото Ковачева е определена за арбитър в съда в Страсбург , а нейната заместничка Елена Маркова подаде оставка .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР