Ахмед Доган се завръща в оперативната политика по необходимост, а

...
Ахмед Доган се завръща в оперативната политика по необходимост, а
Коментари Харесай

Ахмед Доган се завръща по необходимост и иска да се гледа към парламента

Ахмед Доган се завръща в оперативната политика " по нужда " , а не като визионер и оракул и е неприятно сюрпризиран от свръхочакванията към идното му престояване на политическия терен.

С такова обръщение се обръща почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган към членовете на Централния съвет на Движение за права и свободи, които заседават сега. Посланието на Доган е оповестено на страницата на Движение за права и свободи публично, като не излиза наяве дали персонално то е произнесено от него пред съпартийците му или е било прочетено и на тях. Появиха се съмнения, че Ахмед Доган, който извънредно рядко може да бъде видян обществено , може и да участва персонално на Централния съвет, освен поради видяната усилена защита, само че и поради до ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски в границите на медийната част от събитието.

Посланието си Доган стартира с самопризнание, че е сюрпризиран и не е възнамерявал своето завръщане след 11 години отдръпване като " почетен ръководител " и това съставлява за него " екзистенциална тежест " и комплициране на персоналното му съществуване. Предупреждава и че не трябва да се гледа със свръхочаквания към неговата фигура - от позицията си Доган споделя, че неведнъж е бил очевидец на краха и трагичния свършек на такива свръхочакванията, а е не е почитател на героите-спасители в историята.

" Връщам се не по своя воля, а по политическа нужда . Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се схващам и като самодостатъчен политически индивид и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на междинните европейски стандарти на живот. "

Това, което стимулира Ахмед Доган да се завърне е " настоящото положение и бъдещото развиване " на партията му. " Движение за права и свободи е моя орис, за прощален път се увещавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения. "

Ахмед Доган дава своето отношението в настоящ проект към господин Мустафа Карадайъ и господин Делян Пеевски:

" Изненадващата оставка на господин Мустафа Карадайъ очевидно си има предистория и развиване. В случая единствено желая да отбележа, че той има неоспорими заслуги за одобряването на Движение за права и свободи. В него е вложена 30 годишна инвестиция, която, уповавам се, да му помогне и в идната страница на неговия живот. "

" Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той съумя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се трансформира в важен сътрудник за всички парламентарни групи. "

Председателят на Движение за права и свободи сега желае да бъде оставен да си свърши работата, да не бъде притискан, и насочва за информация медиите към Народното събрание, където се произвеждали и главните събития.

Той обаче остава обезпокоен за бъдещето на България , която " към момента няма явен проспект за своето развиване ". Предстоящото ни включване в Шенген изместило всички значими проблеми, като демографската рецесия в страната, а това е извънредно значим въпрос за страната и обществото. Неглижирането на този проблем може да има съдбовни последствия за идващите генерации, съгласно Доган, по тази причина и моли към всички ПГ за незабавно намиране на решение на този фундаментален въпрос.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР