Аххх, обичаме това време от годината! Времето когато се провежда

...
Аххх, обичаме това време от годината! Времето когато се провежда
Коментари Харесай

E3 2018 – най-интересните анонси, трейлъри и клипове!

Аххх, обичаме това време от годината! Времето когато се организира E3 (Electronic Entertainment Expo) и фирмите се надпреварват в демонстрациите на нови и вълнуващи игри. Нека проследим, кои бяха най-интересните анонси, филмови откъси и клипове показани на ревюто.





Прочетете още: Задават се продължение на играта Doom, както и филм сниман в България

Electronic Arts направиха едно от най-слабите си представяния на E3. Разбира се, имаше ги следващите издания на FIFA, NBA Live и Madden NFL с номер 19. Вече бяхме виждали и Battlefield V. Приятна изненада беше едновременния анонс и премиера на шведското инди Unravel 2. А огромната звезда беше Anthem… както и на E3 2017. Играта в действителност наподобява впечатляващо и нямаме самообладание да забележим от личен опит дали Bioware към момента го могат, само че сходни усеща изпитахме и предходната година. Новият Command and Conquer, за който от много време се приказва, се оказа мобилна игра (Command and Conquer: Rivals). При това недоумяваме по какъв начин е допустимо за втора поредна година да се адресира новият план на Respawn Entertainment (познати ни от Titanfall), като Star Wars игра, само че без да забележим филмов откъс, тийзър, скрийншот или най-малко един арт. Е, най-малко знаем, че ще се споделя Star Wars: Jedi Fallen Order и ще се появи не по-рано от края на 2019-та.

В това отношение Bethesda демонстрираха по какъв начин се прави. Знаехме, че скоро няма да забележим The Elder Scrolls VI, само че един къс тийзър с добре познатата ни музика и логото на играта, оказаха ужасно въздействие върху тълпата. Същото направиха и със Starfield, новата сай-фай RPG галактика, която създават и която ще забележим за идващото потомство конзоли.

Компанията ясно изрази вярата си в сингълплейър заглавията и стремително разгласи Doom Eternal, Rage 2, както и Wolfenstein Youngblood. Последният, още веднъж ще ни разреши да избиваме орди от нацисти, само че този път стъпваме в обувките на дъщерите близначки на Бласковиц.

Fallout 76 несъмнено прикова погледите. Не единствено, че картата на играта е 4 пъти по-голяма от тази на Fallout 4, само че и извърта класическата формула към онлайн сървайвъл. Още по-добрата вест? Идва напълно скоро, на 14-ти ноември.

Bethesda демонстрираха и мобилната игра The Elder Scrolls: Blades, която ще забележим през септември.

Microsoft към този момент имат хардуера, само че им трябват игри. Затова и оповестиха, че са закупили не едно, не две, а пет студия, които през идващите години ще бълват ексклузиви. Това са The Initiative (новосформирано студио от някогашни фрагменти на Crystal Dinamics), Playground Games (последните години се занимават с Forza поредицата), Ninja Theory (добре познати ни с Hellblade: Senua " s Sacrifice, DmC: Devil May Cry и Enslaved: Odyssey to the West), Undead Labs (State of Decay), както и Compulsion Games (Contrast, We Happy Few).

На самата конференция демонстрираха общо 52 игри, въпреки множеството да бяха мултиплатформени и/или индита. Очакваната света троица се появи – Forza Horizon 4, Halo Infinite и Gears of War 5. Както и още две Gears игри под формата на мобилната Gears Pop (с Funko Pop фигурките) и Gears Tactics, която е в стила на XCOM.

Видяхме още анонсите на Just Cause 4 и по този начин предстоящият Devil May Cry 5. Новата игра на From Software (Dark Souls, Bloodborne) Shadows Die Twice, както и нови филмови откъси на Crackdown 3, Shadow of the Tomb Raider, Metro Exodus и Kingdom Hearts III.

А за края беше най-сладкото – Cyberpunk 2077, новата игра на CD Projekt RED, която ни придвижва в GTA-подобен сай-фай свят от нетолкова далечното бъдеще.

Ubisoft имаха три великански игри за проявление, а всичко останало беше малко или доста заряд. Beyond Good and Evil 2, Assassin’s Creed Odyssey и The Division 2. Първата продължава да наподобява фантастично във всеки един аспект, само че и очевидно няма да я забележим тази година. Assassin’s Creed още веднъж става забавен, изключително с древногръция си сетинг. А The Division 2 в доста отношение е това, което трябваше да бъде оригинала. За страдание, пиратската Skull & Bones няма да я забележим през тази година, само че продължава да наподобява пъклен итригуващо.

Square Enix подсетиха за какво регулярно пропущат E3 – просто нямат какво толкоз да покажат. Тази година множеството показани игри, към този момент бяха оповестени или ги бяхме видяли по другите конференции. Единствените изключения бяха Babylon’s Fall, новата игра на Platinum Games, Hitman 2 и биткаджийската Jump Force, която събира един куп герои от известни японски поредици.

Sony нямаше защо да си дават напън в случай, че тази генерация печелят с безапелационна преднина както по повод продажбите на хардуера, по този начин и на софтуера. Не, че сме сюрпризирани, само че Naughty Dog още веднъж демонстрираха за какво сега няма кой да им стъпи на дребния пръст, The Last of Us Part 2 наподобява като нещо за идващото потомство конзоли.

Spider-Man на Insomniac, все по този начин наподобява бомбастично и може да се окаже един от кандидатите за игра на годината. Ghosts of Tsushima е доста арт, доста кинематографична и уместно кървава. Resident Evil 2 Remake е римейка, който чакаме най-вече, само че уви, чак за идната година. А Death Stranding макар, че се снабди с дебютни геймплей фрагменти, към момента не знаем какво по дяволите е и по какъв начин се играе.

О, дано въпреки всичко споменем и късият анонс на Nioh 2, както и изненадващата поява на Remedy на сцената. Авторите на Max Payne, Alan Wake и Quantum Brake, обичайно се показваха в компанията на Фил Спенсър (Microsoft), само че тази година са в лагера на Sony с новата си игра Control.

Nintendo също не бяха в позицията да избухват. Super Smash Bros Ultimate беше чакан ремастър. Fire Emblem: Three Houses беше измежду приятните изненади. Super Mario Party, също. Но нямаше Metroid Prime 4, нямаше нищо ново към The Legend of Zelda, нито дума за DLC-та по Super Mario Odyssey, без нов Donkey Kong, Pikmin или Animal Crossing за Switch, а и стана ясно, че новата Yoshi игра ще се появи следващата година.

А в този момент, дано обърнем внимание на филмовите откъси и геймплей клиповете...

1 2 3 4 5 6
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР