Агресията е проблем, с който всеки един собственик на домашен

...
Агресията е проблем, с който всеки един собственик на домашен
Коментари Харесай

Агресия при питбулите - каква е причината?

Агресията е проблем, с който всеки един притежател на домакински любим може да се сблъска. Факторите, които могат до доведат до него, са разнообразни и не постоянно зависят директно от нас.

Например някои породи кучета са много по-агресивни и това постанова непрекъснато да работите с тях, с цел да овладеете положението.

Едни от нападателните кучета са питбулите, само че дали тази линия ще надделее зависи значително от вашите способи на образование и образование.

Първата причина за експанзията при питбула е фактът, че вие самите сте се държали по подобен метод към кучето си, пробвайки се да го възпитавате. Трябва да сте строги и поредни, само че не и да прилагате мощ, тъй като по този начин и вашето куче ще стартира също да се държи нападателно.

Като цяло при вярно образование на кучето от ваша страна, питбулите могат много елементарно да бъдат научени на положително отношение даже към другите животни, тъй като са доста умни и интелигентни животни. Въпреки това е значимо да знаете за някои от основните аспекти на вашата рутина и обучение, с цел да избегнете шанса от експанзия при питбула ви.

Породата има много мощно тяло, което също по този начин се отличава с чудесно развитата си мускулатура и мощни челюсти. Поради тези външни характерности, те са класифицирани като едни от най-опасните кучета в света през 1991 година.

Въпреки че силата и външността не са определящ фактор за характера на животното, истината в тази ситуация е, че би трябвало да прилагате разнообразни профилактични способи, с цел да потиснете естествената експанзия на тези кучета.

Именно по тази причина даже в случай че вашият питбул се държи добре и е разговорлив, това не значи, че можете да го извеждате без намордник. Все отново голям брой фактори могат да провокират експанзията му, в това число децата, които могат да го закачат. Именно по тази причина намордникът е наложителен, когато ги изкарвате на открито.

 Питбул

Към едни от най-честите аргументи, които могат да доведат до нараснала експанзия при питбулите са следните:

- липса на задоволително познания на стопанина;

- липса на социализация;

- отрицателен минал опит (включително травми);

- нападателно държание от страна на стопанина.

Имайте поради, че като цяло тази порода е доста интелигентна и предана на стопанина си, по тази причина с верен метод от ваша страна и образование, няма да имате проблеми с агресивното държание на тази порода. Като цяло обаче сходно поведение при кучетата може да бъде породено от голям брой фактори, по тази причина е значимо да бъдете деликатни и да забележите по кое време животното е почнало да се държи по този начин и какво може да е предизвикало сходно поведение.

Ако въпреки всичко не можете да се справите сами и виждате, че кучето ви става много нападателно, в това число към вас и фамилията ви, тогава е редно да се обърнете към кинолог. Той ще ви помогне да решите случая и да се справите с експанзията, имайки поради самостоятелната обстановка при вас.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР